Încă un deces la Spitalul „Marius Nasta” din cauza infecțiilor nosocomiale. Operații amânate

-


Încă un pacient infectat a decedat în această dimineață la Institutul „Marius Nasta” din Capitală. Într-o conferință de presă, conducerea spitalului, alături de o parte dintre medici, a explicat că pacienții care au decedat din cauza infecțiilor nosocomiale au venit cu infecții de la alte spitale, prin transfer. Alți opt pacienți au fost identificați cu infecții.

Cei trei pacienți de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București care au murit la acest spital în ultima săptămână „n-au murit de acinetobacter neapărat”, a susținut miercuri șeful Secției de Chirurgie Toracică a spitalului, profesorul Ioan Cordoș.

Referitor la unul dintre pacienții decedați, medicul a spus că „el a venit aici ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul pentru acest acinetobacter pe care l-au adus ei. Acest acinetobacter, nimeni nu a spus până acum, a fost trimis de la Balș, cu un pacient infectat – la noi a venit cu insuficiență respiratorie să fie tratat”.

Din cauza infecției cu acinetobacter, s-a decis închiderea secției de Anestezie Terapie Intensivă și a blocului operator.

„Se discută doar despre supra-infecția acinetobacter și nu se discută și despre boala de fond a acestor pacienți. Un pacient care are accident vascular cerebral, dacă va muri, va muri din cauza accidentului vascular cerebral care merge prost. Ceilalți pacienți au fost cu limfom, cu fibroză tumorală, la care trebuie doar un bobârnac ca să decedeze. Deci astea sunt bolile, ei n-au murit de acinetobacter neapărat, pentru că populația asta o să înțeleagă – că aici este acinetobacterul care umblă prin copaci și sare în cârca pacienților. Nu, la noi vin pacienți foarte gravi. Iar acest acinetobacter, nimeni nu a spus până acum, a fost trimis de la Balș, cu un pacient infectat – la noi a venit cu insuficiență respiratorie să fie tratat, pentru că la noi este cel mai bun centru de tratament pentru insuficiență respiratorie. Asta n-a înțeles lumea. Lumea a înțeles că este acinetobacter. Ce acinetobacter, fraților? Știți ce este ăla? Să explicăm că pacienții vin cu boli grave, peste care… De ce nu punem punctul pe Y? Deci el a venit aici ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul pentru acest acinetobacter pe care l-au adus ei.”, a mai spus medicul revoltat.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.