A început ”Marea Liberare”. ”Nu credeam că impactul va fi atât de mare”

-


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, că  în urma intrării în vigoare a Legii recursului compensatoriu  au ieşit din penitenciar 529 de deţinuţi, iar 3.349 au dobândit vocaţie pentru liberare condiţionată, scrie Money.ro

 

 ”În cursul zilei de ieri, în baza acestei legi, adăugarea acelor şase zile  considerate ca fiind executate, au ieşit din penitenciar 529 de deţinuţi. Este mult şi pentru orice aşteptare a mea. Nu credeam că impactul este, va fi atât de mare, dar, sigur, este efectul legii”, a declarat Toader, la conferinţa ”Protecţia drepturilor deţinuţilor şi condiţiile de detenţie din România”.

Potrivit acestuia,  3.349 de deţinuţi au dobândit, joi, vocaţie pentru liberare condiţionată.

”Tot prin adăugarea celor şase zile, în cursul zilei de ieri, au dobândit vocaţie la liberarea condiţionată 3.349 de deţinuţi. Deci, li s-a împlinit fracţia prin ce au executat efectiv şi prin ce se consideră efectiv executat de lege prin adăugarea celor şase zile la fiecare 30 de zile executate. Nici la aceşti 3.349 nu intră cei care oricum ar fi dobândit vocaţie la liberarea condiţionată, ceea ce înseamnă că, pe termen foarte scurt, probabil, comisiile vor fi destul de solicitate, pentru că nu-mi închipui ca vreun deţinut să dobândească această vocaţie şi să nu-şi exercite acest drept, să nu încerce această aşteptare, speranţă legitimă pe care o are”, a conchis ministrul Justiției.

Mai puteți citi și: 35 de morți. Rujeola a mai făcut o victimă

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *