India a testat cu succes primul său submarin nuclear. Un avertisment adresat Chinei şi Pakistanului?

-


India a testat cu succes primul său submarin nuclear construit în ţară, într-o misiune de patrulare şi descurajare pe mare. INS Arihant este vârful tehnologiei nucleare indiene şi este capabil să lanseze rachete nucleare, înscriindu-se în planul autorităţilor indiene de descurajare al înarmării nucleare, transmis Chinei şi Pakistanului, scrie Reuters.

 

„INS Arihant este un răspuns potrivit pentru cei care se dedau la şantaj nuclear. Pe fondul creşterii numărului de arme nucleare în jurul nostru, o descurajare nucleară credibilă este extrem de importantă pentru securitatea ţării noastre”, a afirmat premierul indian în faţa echipajului submarinului, într-un discurs televizat la nivel naţional.

Potrivit acestuia, „Arihant este un avertisment deschis pentru inamicii ţării, pentru duşmanii păcii”.

Deşi relaţiile Indiei cu China s-au încălzit, în special în domeniul comerţului, legăturile cu Pakistanul s-au înrăutăţit rapid sub conducerea lui Modi, care a adoptat o strategie mai asertivă faţă de principalul rival al ţării.

În acest sens, Modi a spus că o patrulare de succes timp de o lună efectuată de Arihant, care a fost comandat în 2016, a îndeplinit obiectivul Indiei de a avea capacitatea de a transporta focoase nucleare cu avioane, pe rachete şi submarine, la 20 de ani de la efectuarea ultimelor sale teste nucleare.

Citeşte şi:

Ești ok, Macron?

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.