Industria cărbunelui are un viitor sumbru

-


Murray Energy este a opta companie din Statele Unite ale Americii care a depus anul acesta cerere pentru protecție împotriva falimentului, informează The New York Times. Centralele electrice pe bază de cărbune se închid, iar prăbușirea era inevitabilă.

Președintele companiei cu sediul în Ohio este Robert E. Murray, suținător și consiler al lui Donald Trump. Murray a facut lobby la Washington pentru sprijinirea centralelor electrice pe bază de cărbune.

Conform The New York Times, Murray Energy este cea mai mare companie privată din industria cărbunelui din Statele Unite ale Americii. Are aproximativ 7.000 de angajați și operează 17 mine în statele Alabama, Illinois, Kentucky, Ohio, Utah și Virginia de Vest. În plus, Murray Energy deține două mine în Columbia.

Conform site-ului oficial al companiei, Murray Energy poate produce 76 de milioane de tone de cărbune pe an și au aproximativ 3 miliarde de tone de cărbune pe care-l pot vinde.

Robert Murray a contribuit cu 300.000 de dolari la inaugurarea lui Donald Trump, iar apoi, la scurt timp, i-a trimis o listă cu dorințele lui pentru industria cărbunelui. Multe sugestii au fost adoptate.

În trecut, centralele pe bază de cărbune realizau 40 % din producția energiei electrice a Statelor Unite ale Americii . În 2018, cărbunele a produs doar 28 %, o cotă care a scăzut cu 3% în 2019.

Șansa pentru Murray Energy poate veni din America de Sud, Asia și Europa, dar, comparativ cu anul precedent, exporturile au scăzut cu aproximativ 30% în trimestrul al treilea.

Chiar dacă în S.U.A industria cărbunelui este în scădere, rămâne principala sursă de energie în India și China.

Conform Greenpeace, cărbunele este cel mai poluant mod de a genera energie electrică. Arderea cărbunelui este principala sursă a emisiilor de dioxid de carbon, o cauză importantă a încălzirii globale.

Puteți consulta: Indicele calității aerului în timp real

Citește și:

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Colectiv


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.