UPDATE. Infecția cu stafilococul auriu face ravagii printre bebeluși. S. Pintea: „Maternitatea Giuleşti va fi închisă”

-


UPDATE 17.44: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că Maternitatea Giulești va fi închisă, după ce un control a descoperit că mai mulți angajați au stafilococ auriu.

„Această anchetă va fi gata în seara aceasta. DSP a început verificările la Maternitatea Giulești.În funcție de rezultatele anchetei și de laborator, vom lua măsurile care se impun. Există posibilitatea ca maternitatea să se închidă temporar. Așteptăm rezultatele de laborator”, a declarat Sorina Pintea, la postul Antena 3.

Ştirea Iniţială:

Al 17-lea bebeluş născut la maternitatea Giuleşti, în urmă cu două săptămâni, a fost internat, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Copilul a fost supus mai multor analize pentru a se vedea dacă este infectat cu stafilococ auriu, la fel ca ceilalți copii care au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu” în ultimele zile.

Dintre cei 17 copii, 12 dintre ei au fost diagnosticaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi.

Mama unuia dintre copii povestește că bebelușul său s-a născut sănătos, însă, la scurt timp, pe piele i-au apărut niște iritații, iar cadrele medicale au sfătuit-o să folosească o soluție care usucă.

În prezent, şapte bebeluşi mai sunt internaţi, trei dintre ei având probleme respiratorii, iar trei – infecţii cutanate. Ultimul bebeluş este supus investigaţiilor.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu a raportat toate cazurile Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Primăria Capitalei şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Panait Sârbu” (Giulești) precizează că, în prezent, la unitatea medicală se desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Stafilococul auriu este o bacterie care poate cauza infecţii în diferite părţi ale corpului, inclusiv la nivelul pielii sau plămânilor. Acesta mai este numit şi „superbacteria”, deoarece nu mai răspunde la acţiunea multor antibiotice.

În principiu, infecţia cu stafilococ nu este severă, dar există şi situaţii când stafilococul auriu poate duce la deces.

Citește și

PSD nu a renunţat nicio clipă la visul lui Dragnea privind amnistia şi graţierea


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.