Întâlnirile clasice, de domeniul trecutului! Cum ajung să-și găsească oamenii parteneri de viață în prezent

-


Numărul celor care caută un partener de viaţă pe site-urile de profil şi pe reţelele de socializare aproape că s-a dublat în ultimii ani.  Mai mult, două treimi din utilizatori acceptă întâlniri cu persoane pe care le-au cunoscut online şi aproape un sfert folosesc asemenea site-uri pentru a găsi dragostea.

Pe de altă parte, 30% dintre americani folosesc site-urile matrimoniale pentru a culege informaţii despre potenţialii parteneri, înainte de a se întâlni cu aceştia, iar această proporţie ajunge la 41% în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, arată un studiu efectuat de Pew Research Centre din Washington.

„Oamenii au căutat mereu sprijin pentru găsirea unui partener, folosind toate mijloacele pe care le aveau la dispoziţie”, afirmă cercetătorii de la Pew Research Center.

În total, 11% dintre americanii de vârstă adultă au folosit site-uri sau aplicaţii matrimoniale, iar bărbaţii şi femeile s-au plâns în aceeaşi proporţie – 54% – de faptul că profilul persoanelor căutate online i-a indus în eroare.

De asemenea, peste 40% dintre femei care folosesc site-urile matrimoniale susţin că au fost victimele unor „abordări nedorite”, faţă de numai 17% dintre bărbaţii care au conturi pe astfel de site-uri.

Citește și: 

Ce efect poate avea lipsa locului de muncă asupra organismului? Răspunsul oamenilor de știință

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.