Intervenţie a Jandarmeriei la protestul diasporei

-


Un bărbat, care ar fi tulburat liniştea la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, a fost reţinut, vineri, de jandarmi.

 

În momentul de faţă, protestatarii se adună în Piaţa Victoriei, fiind îmbrăcaţi în tricouri negre cu mesajele „Fără Penali” şi „Nu cedăm”. Unii au adus pancarte pe care scrie „Anticipate”. De asemenea, efective sporite de jandarmi au fost masate în spatele clădirii Guvernului şi pe străzile adiacente Pieţei Victoriei.

Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că nu vor tolera violenţa, iar efectivele de jandarmi vor fi sporite simultan cu numărul de manifestanţi din Piaţă. Toţi cetăţenii care au venit cu genţi sau rucsaci la protest au fost controlaţi de politişti, iar maşinile staţionate în jurul Pieţei verificate pirotehnic.

„Jandarmeria nu va face estimare a numărului de participanţi, nu avem obligaţia legală. Sunt afirmaţii, îndemnuri la violenţă, ură şi intoleranţă, ameninţări cu moartea la adresa jandarmilor. Autorităţile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică şi violenţa. Toţi cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetăţenii, noi asigurăm ordinea, siguranţa manifestanţilor şi a celorlalţi. Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atutudini. Jandarmeria este o instituţia apolitică, nu suntem trupe pretoriene”, declara, joi, Marius Militaru, şeful de comunicare al Jandarmeriei Române.

Citeşte şi:
Capacitatea militară a Iranului

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.