INTERVIU CU COPREŞEDINTELE PNL CONSTANŢA: «Eu nu merg cu frâna de mână trasă»

-


Copreşedintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat, într-un scurt interviu pentru Jurnalistii.ro, că i s-a cerut să candideze la alegerile locale din Constanţa, având pregătită funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. De asemenea, deputatul ne-a precizat că nu a colaborat cu Securitatea aşa cum presa a vehiculat în urmă cu câteva zile şi a amintit de o decizie a CNSAS din 2006 din care reiese că nu a fost colaborator. Gheorghe Dragomir promite că, în eventualitatea în care va ajunge preşedinte la CJ, va face „curăţenie” inclusiv la RAJA Constanţa, condusă de pesedistul Felix Stroe, despre care presa a scris că a făcut nenumărate blaturi cu Dragomir.

Jurnalistii.ro: Veţi candida la alegerile locale din Constanţa?

Gheorghe Dragomir: Voi putea spune acest lucru abia săptămâna viitoare. Am avut discuţii cu secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, şi cu domnul Vergil Chiţac, candidatul PNL la Primăria Constanţa. Va exista şi un vot în Biroul Politic de lunea viitoare.

Vă doriţi această funcţie?

Dacă cei care conduc şi colegii mei spun că trebuie, atunci spun şi eu că trebuie. În viaţă nu faci numai ce-ţi place. Dar îmi doresc. Eu nu merg cu frâna de mână trasă.

Există o solicitare la CNSAS privind o posibilă colaborare a dumneavoastră cu fosta Securitate. Dumneavoastră aveţi deja un răspuns. Vă temeţi?

Probabil cereri au fost şi vor mai fi. Am o decizie CNSAS din 2006 cu toate documentele puse la dispoziţie, unde se spune foarte clar că nu am fost colaborator şi nu am făcut poliţie politică. Am mers şi în faţa comisiei după o serie de acuzaţii apărute într-un cotidian obscur. Înainte de 1989, fiecare student, în primele 9 luni, era obligat să facă armata la termen redus. Eu am făcut la Târgu Mureş. Acolo am fost toţi colegii din an, 22 de studenţi. Am fost selectat să fiu furier, pentru că am avut talent la desen. Din decembrie 1984 până pe 30 iunie 1985, am lucrat în cadrul Statului Major. Aveam acces la date secrete şi desigur că eram supravegheat şi monitorizat ca nu cumva să divulg secrete de stat. De asta am apărut în documente că am lucrat pentru Securitate. Dar asta nu înseamnă nici turnătorie, nici poliţie politică.

Este adevărat că în acea perioadă l-aţi cunoscut şi pe domnul Stroe?

Doamne fereşte. Venim din zone diferite. Pe domnul Stroe l-am cunoscut prin anul 1999 când lucram la finanţe. Era ţărănist şi eu eram doar membru PNL şi mi s-a părut mai ok pentru că era de dreapta. Mai târziu mi-au transmis oamenii din anturajul dumnealui că era supărat pentru că aş fi vrut să-i fac nu ştiu ce controale. Iar relaţia a devenit foarte rece. Deci nu am avut nicio relaţie de prietenie cu domnul Stroe. E uşor să se spună că am făcut blaturi. Dar acestea sunt neadevăruri aruncate în spaţiul public de adversarii mei politici. Eu nu am văzut pe nimeni să-l atace pe domnul Stroe, mai ales pe cei care se pretind de dreapta. Şi eu am un semne  de întrebare. Dar toate astea se vor lămuri la un moment dat.

Am aflat pe surse că aţi promis la centru că îl veţi da jos pe domnul Stroe când veţi ajunge în fruntea CJ Constanţa. Cum comentaţi?

Nu am vorbit cu nimeni despre ce voi face. Trebuie mai întâi să fiu propus candidat. Eu şi colegii mei din administraţie vom face o analiză obiectivă a tuturor  instituţiilor şi direcţiilor care sunt subordonate Primăriei şi Consiliului Judeţean şi vom tăia în carne vie. La Raja, CJ Constanţa este acţionar. Acolo vom analiza foarte clar performanţele, precum şi banii cheltuiţi şi cum s-au obţinut veniturile. Voi pune lupa pe orice angajat, inclusiv pe director.

De ce PNL nu a venit cu o propunere pentru funcţia de viceprimar?

Pentru că PSD trebuie să-şi asume întreaga administrare. Păi mai sunt două luni. Ce rost mai avea? De ce să propunem noi un candidat? Ca să aibă atribuţii zero? Era o capcană.

Citeşte şi: Ultima găselniţă a blatiştilor Stroe şi Dragomir pentru a pune mâna pe Constanţa

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon