Ioana Stănciulescu, noua campioană națională la sărituri, bârnă și sol

-


Gimnasta Ioana Stănciulescu, legitimată la CS Farul Constanţa, a câştigat duminică seara trei titluri, la sărituri, bârnă şi sol, duminică, în finalele pe aparate din cadrul Campionatelor Naţionale Open de gimnastică artistică din Sala Olimpia din Ploieşti, anunță Federaţia Română de Gimnastică.

Stănciulescu s-a impus sâmbătă şi la individual compus. Colega sa de club, Silviana Sfiringu, a câştigat titlul la paralele.

În concursul masculin, trei ”veterani” au dominat competiţia: Marian Drăgulescu (CSA Steaua) s-a impus la sol şi sărituri), Cristian Baţagă (CSM Bistriţa) a câştigat la cal cu mânere şi paralele, iar Andrei Muntean (CS Dinamo) a ieşit învingător la inele şi bară fixă.

Muntean obţinuse vineri titlul la individual compus. La competiţie au participat 60 de sportivi, 25 la feminin şi 35 la masculin.

60 de sportivi (25 la feminin și 35 la masculin) au participat vineri, sâmbătă şi duminică la întrecerile naționale care au avut loc în Sala Sporturilor ”Olimpia” din Ploiești. Marian Drăgulescu, Andrei Muntean sau frații Gabriel și Robert Burtanete s-au numărat printre cele mai importante prezențe în concursul masculin, în timp ce la feminin, Denisa Golgotă, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu au ținut capul de afiș.

Competiția de la Ploiești a fost ultimul test înaintea Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Stuttgart care vor reprezenta etapa finală de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokio.

Gimnastica va fi într-un „dans pe bârnă” la Mondiale, pentru că este o calificare olimpică foarte grea, în condiţiile în care românii ar trebui să se numere între primele 12 echipe clasate, pentru a fi siguri de un loc. Ar fi un dezastru dacă s-ar rata calificarea la Jocurile Olimpice, mai ales că ar fi a doua ediţie olimpică fără România.

Pentru antrenorii loturilor naţionale de gimnastică, Nicolae Forminte (feminin) şi Marius Urzică (masculin), competiţia de la Ploieşti a fost un prilej de a se hotărî asupra componenţei echipei care va face deplasarea la Stuttgart.

Citește și:

România, din nou campioană europeană la tenis de masă. Portugalia, fără replică în faţa fetelor noastre


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.