UPDATE. Iohannis a dat startul strângerii de semnături din Piaţa Universităţii

-


UPDATE 13.14: Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, lider al liberalilor sibieni, a declarat, sâmbătă, că şi-a propus să strângă peste 35.000 de semnături la Sibiu, pentru candidatura preşedintelui Klaus Iohannis.

„Ne-am propus peste 35.000 de semnături. Este numărul de semnături pe care le-am obţinut pentru alegerile europarlamentare, dar aşa cum simţim pulsul şi cum vedem oamenii că ne întreabă până să ajungem la corturi, cum să semneze pentru Klaus Iohannis, credem că numărul acesta va fi mai mare şi chiar, sper eu, cel mai mare de până acum”, a adăugat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, „avem un preşedinte care are o recunoaştere şi o preţuire externă fără precedent pentru un preşedinte de ţară. Acest avantaj suntem datori să-l valorificăm”.

Ştirea Iniţială:

Preşedintele Klaus Iohannis a venit sâmbătă la Piaţa Universităţii împreună cu liderii PNL pentru a da startul strângerii de semnături necesare susţinerii candidaturii sale în alegerile prezidenţiale din această toamnă.

 

„PNL este foarte hotărât să facă o acțiune ca lumea. Sper să ajungem cel puțin la numărul de semnături din 2014. Vă mulțumesc tuturor celor care veți semna pentru mine. Sunt în piața Universității împreună cu voi și mă bucur”, a declarat Klaus Iohannis, din mijlocul voluntarilor liberali care vor strânge semnături pentru candidatura sa.

Potrivit acestuia, românii trebuie să reconstruiască statul român devastat de guvernare psd-istă şi are nevoie de semnăturile acestora.

„Am început campania de strângere de semnături. Sper să vină cât mai mulţi români să semneze pentru candidatura mea. Eu vreau să continuăm împreună. Repet împreună trebuie să reconstruim statul român. Sunt dispus, ştiu cum să facem şi sunt convins că voi coagula o echipă puternică din PNL şi din alte partide din opoziţie, cu care să facem România normală. Acum un an de zile s-a întâmplat ceva care a început frumos, şi după aceea guvernul psd-ist şi-a atacat proprii cetăţeni cu bate şi gaze  lacrimogene. Nu mai doresc aşa ceva. Trebuie să vedem cine a dat comanda politică, şi îmi doresc ca manifestarea să fie paşnică, frumoasă şi Guvernul să păstreze ordinea cu calm”, a adăugat Klaus Iohannis.

De asemenea, şeful statului  a lansat un atac dur joi, de la tribuna Consiliului Național al PNL, la adresa guvernării social-democrate, despre care a spus că a eșuat pe plan economic, legislativ și al protejării propriilor cetățeni.

”PSD a promovat incompetența ca politică de stat, și mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor în sistemul public. Viziunea pesedistă a unui stat al pilelor și al complicităților de partid, în care doar o castă de privilegiați fac legea și își împart funcțiile și banii publici trebuie demolată”, a adăugat Klaus Iohannis.

Acesta a mai spus că „dezastrul” provocat statului şi cetăţenilor români de politica „falimentară” a social-democraţilor se observă în cazul de la Caracal. În schimb, Iohannis le-a propus liberalilor ca parteneriatul preşedinte – PNL să devină „nucleul care va cataliza toate energiile” astfel încât România să devină un stat funcţional.

„Vă propun ca parteneriatul preşedinte – PNL să devină nucleul care va cataliza toate energiile astfel încât România să devină un stat funcţional, cu instituţii eficiente în slujba cetăţeanului”, a subliniat Klaus Iohannis.

Citeşte şi:

10 AUGUST 2019, un ultim test pentru Guvernul Dăncilă

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.