Iohannis atacă la CCR Codul de Procedură Penală

-


UPDATE 15.50:  Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, marţi, o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, împreună cu sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, prin care îi solicită ca termenul de dezbatere a sesizării să fie astfel stabilit astfel încât opinia Comisiei de la Veneţia să poată fi valorificată.

De asemenea, Comisia de la Veneţia va emite o opinie în septembrie asupra modificărilor efectuate de coaliţia PSD-ALDE asupra legilor justiţiei.

 

„În temeiul dispozițiilor art. 146 lit. a) din Constituție și ale art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintez alăturat, sesizarea de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Având în vedere tradiția bunei colaborări dintre autoritățile publice din România și organismul european care contribuie la dezvoltarea unui patrimoniu constituțional comun în Europa și care sprijină statele ce doresc să pună structurile juridice și instituționale în acord cu standardele și bunele practici internaționale în materie de democrație, pre-eminență a dreptului și protecție a drepturilor omului, vă adresez solicitarea ca termenul de dezbatere a sesizării de neconstituționalitate să fie astfel stabilit încât opinia Comisiei de la Veneția să poată fi valorificată”, se arată în textul scrisorii trimise de şeful statului preşedintelui CCR.

Ştirea Iniţială:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a atacat, marţi, la CCR, Codul de Procedură de Penală.

 

Citeşte şi:

UPDATE. Cum îşi bat joc aleşii de foştii militari angajaţi pe bază de contract

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.