Iohannis, despre jocul PSD în numirea şefului DGPI

-


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că eliminarea avizului CSAT din procedura de numire a şefului DGPI este imposibilă, deoarece acest serviciu este o structură militarizată.

Aşa ceva nu se poate. Atâta vreme cât este o instituţie mitarizată nu se poate. Punct. Dacă se va menţine soluţia, evident că speţa va ajunge la CCR. În ultima instanţă, o voi ataca eu. Aştepăm să-şi revină Parlamentul„, a afirmat şeful statului.

Întrebat dacă PSD are vreun interes în acest sens, preşedintele a răspuns: „Văd o raţiune politică din partea PSD. După speţa cu ANCOM, e speţa prin care se încearcă de către PSD să se elimine CSAT din anumite probleme”.

CSAT a fost eliminat din procedura de numire a şefului DGPI, astfel că acest serviciu rămâne la cheremul lui Dragnea. Comisia de apărare din Senat a decis marţea trecută să întocmească raport favorabil la OUG privind funcţionarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne, cunoscută ca „Doi şi-un sfert”, prin amendamentele adoptate de senatorii PSD şi ALDE procedura de numire şefului acestei structuri fiind modificată.

Senatorul Nicu Fălcoi a explicat că, potrivit amendamentelor, şeful DGPI este numit de ministrul Afacerilor Interne, fiind eliminată obligativitatea avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Potrivit lui Fălcoi, a fost eliminată din actul normativ şi prevederea potrivit căreia directorul general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă este cadru militar în activitate, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Detalii importante despre noul atac cibernetic. Cum putem cădea victime fără să ne dăm seama

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *