UPDATE. Iohannis, la Consiliul Naţional al PNL: „Împreună pentru ţara noastră. Acest vot va fi respectat”

-


Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat, joi, la Consiliul Naţional al PNL, că tragedia de la Caracal arată politica falimentară a PSD care a trădat votul oamenilor, iar eşecul guvernării social-democrate se vede în plan economic, legislativ şi instituţional.

„PSD a promovat incompetenţa ca politică de stat, viziunea psd-istă a unui stat al bilelor care trebuie demolat. M-am luptat alături de voi pentru a reduce efectele dramatice ale infestării statului cu virusul incompetenţei. Eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă. Dispreț pentru oameni și asalt continuu asupra statului român! Acesta este bilanțul guvernărilor PSD din acești ani. PSD a promovat incompetența ca politică de stat, și mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor în sistemul public. Viziunea psd-istă a unui stat al pilelor și al complicităților de partid, în care doar o castă de privilegiați fac legea și își împart funcțiile și banii publici trebuie demolată”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, consecinţa directă a guvernării psd-istă o reprezintă neîncrederea în instituţii, politicieni şi-n viitor.

„M-am luptat, alături de voi, liberalii, și de celelalte partide de opoziție pentru a stopa acest proces sau măcar pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu virusul incompetenței.  Dezvoltarea României este imposibilă fără să ne redobândim încrederea în instituţii. Aceasta este viziunea mea. Dar cum facem România puternică şi funcţională? Cum facem să trăim într-o ţară sigură şi normală? Soluţiile presupun multă muncă şi tenacitate. Dar ştiu că sunteţi obişnuiţi cu greul. România poate deveni puternică şi funcţională cu două condiţii: o economie sănătoasă, cu o creştere durabilă şi reconstrucţia statului”, a adăugat şeful statului.

De asemenea, Iohannis a mai spus că trebuie făcut un audit în sistemul de stat,  pentru a putea fi promovaţi profesioniştii, iar mentalitatea trebuie schimbată prin educaţie.

„Fără educaţie nu se poate face reforma statului, iar învăţământul nu se poate reforma de pe o zi pe alta. Văd România Educată, ca o parte componentă a schimbării şi reconstrucţiei statului. Să nu mai tratăm companiile private ca pe nişte duşmani ai statului, iar finanţele trebuie să fie îndreptate, ca să nu fie o povară pentru generaţiile viitoare. Mediul de afaceri trebuie eliberat de OUG 114. Pentru asta am luptat în acest mandat. Parteneriatul strategic cu SUA, UE şi NATO vor fi continuate cu aceeaşi hotărâre”, a subliniat preşedintele României.

Pe de altă parte, şeful statului a mai spus că nu va desemna nici un guvern care nu îţi va asuma dezideratul respectării votului românilor.

„Voi construi o majoritate pro-europeană care să sprijine lupta împotriva corupţiei. PSD trebuie să plece pentru că a dovedit că este incapabil. Îmi asum dezideratul României normale ca să devină normalitate. Acesta este proiectul meu, al unei întregi generaţii!!”, a conchis Klaus Iohannis.

Consiliul Naţional al PNL s-a desfăşurat joi la Romexpo în prezenţa a peste 3.500 de membri PNL, parlamentari, primari şi aleşi locali. Pe ordinea de zi a evenimentului s-au aflat următoarele chestiuni: prezentarea bilanţului politic al conducerii PNL, aprobarea fuziunii dintre Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi PNL, precum şi alegerea unui prim-vicepreşedinte al liberalilor, funcţie pentru care a candidat europarlamentarul Rareş Bogdan.

Citeşte şi:

Ce urmează după expirarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare?

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.