Iohannis, la întâlnirea regională PNL București-Ilfov: ”Eu îmi doresc foarte mult ca moțiunea de mâine să fie încununată de succes”

-


Președintele României, Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la întâlnirea regională a PNL București-Ilfov, că Guvernul eșuat al Vioricăi Dăncilă trebuie să plece acasă, iar liberalii vor fi cei care vor construi un Guvern de tranziție care să gestioneze țara  până la alegerile parlamentare din toamna anului viitor.

 

”Acest Guvern eșuat trebuie să plece acasă. Iar voi sunteți cei în jurul cărora se va construi un Guvern care va asigura o tranziție serioasă până la alegerile parlamentare. Cum am putut noi să ajungem să fim conduși de acest PSD deraiat și debusolat și să avem un Guvern care face atâta rău României? S-au apucat să destructureze și să acapareze marile sisteme publice ale României. Și ce-au realizat? Au realizat ceva inimaginabil. O involuție a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea șanse de dezvoltare. Am fi putut, dacă nu ne-am fi împiedicat de acest PSD, să fim în rând cu națiile mari ale Europei”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, PSD a mers pe contrasens din prima zi de guvernare și au blocat România.

”Ce-am făcut eu în acest timp? Eu am făcut tot ce a putut să facă președintele României. Nu îmi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mari. Dar pe cei doi elefanți i-am alungat. Nici amnistie și grațiere n-au reușit, nici codurile penale n-au reușit să le strice așa cum le-au imaginat. Nu au reușit nu pentru că le-a venit mintea la cap. M-am suit eu în capul lor.  Și legile Justiției? Mai știți de câte ori le-am trimis înapoi? Apoi la Curtea Constituțională? N-au ieșit perfecte, dar au ieșit departe de cum erau. A mai rămas treaba cu Secția Specială. O rezolvăm și pe asta”, a adăudat șeful statului.

Acesta a mai spus că PSD s-a răzbunat pe români la propriu în 10 august.

”PSD-iștii au încercat să se răzbune pe români la propriu, nu la figurat. Vă mai amintiți o zi din august? Când români pașnici au fost întâmpinați de jandarmi echipați de război? Așa au încercat PSD-iștii să înăbușe nemulțumirile românilor”, a conchis Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a explicat, miercuri, că afirmaţiile sale din cadrul şedinţei PSD referitoare la faptul că miza rămânerii la guvernare este legată şi de aspecte ce ţin Justiţie au avut în vedere că „dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, şi numirea procurorilor”.

„Interpretarea a fost aşa cum şi-a dorit-o fiecare. Eu am spus, am vorbit despre Secţia specială, pentru că, după cum ştiţi, în spaţiul public au apărut anumite afirmaţii sau unele dintre ele au fost legate de Ministerul Justiţiei. Le-am spus că noi nu vom lua nicio hotărâre, nu vom da nicio ordonanţă de urgenţă în domeniul Justiţiei nici pentru desfiinţarea Secţiei speciale, nici pentru alt motiv”, a adăugat Viorica Dăncilă, întrebată despre afirmaţiile sale din şedinţa PSD, în urma cărora o parte dintre membrii CSM au solicitat sesizarea CCR.

„Categoric că mizele guvernării sunt legate şi de aceste lucruri”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă există şi alte „mize” ale rămânerii la guvernare a PSD legate de dosare penale şi numirea procurorilor. „Dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, şi numirea procurorilor, pentru că… ăsta este rolul”, a subliniat liderul PSD.

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament. Aceasta are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent şi va fi votată joi dimineaţă în plenul reunit al Parlamentului.

Citește și:

Ludovic Orban a explicat ultimele calcule din ajunul moţiunii de cenzură. „Am încredere că va trece”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.