Iohannis, apel către poliţişti: „Aveţi datoria morală să fiţi un exemplu de conduită şi de responsabilitate”

-


Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Poliţiei Române, în care le solicită oamenilor legii să fie un model de conduită, responsabilitate şi fermitate în aplicarea legii, dar să aibă şi respect faţă de demnitatea umană în plină pandemie de coronavirus.

 

„În această perioadă, care este una dintre cele mai dificile pe care le-a cunoscut România, dragi poliţişti, sunteţi printre cei care aveţi capacitatea de a contribui semnificativ la susţinerea eforturilor pentru ca ţara noastră să depăşească cu bine momentele grele prin care trecem împreună. Misiunea dumneavoastră este de a proteja oamenii şi, în acelaşi timp, de a asigura un climat social de echitate, echilibru, siguranţă şi de încredere. În acest context dificil, aveţi datoria morală să fiţi un exemplu de conduită şi de responsabilitate pentru cetăţenii în mijlocul cărora va desfăşuraţi activitatea şi pe care îi serviţi, să faceţi dovada încrederii care v-a fost acordată şi să aplicaţi legea cu fermitate, dar şi cu respect faţă de demnitatea umană. Îndeplinindu-vă îndatoririle cu cinste, integritate şi onestitate veţi consolida sentimentul de siguranţă de care cetăţenii au atât de multă nevoie în aceste momente şi veţi fi de ajutor semenilor noştri. Dragi poliţişti, fiţi vigilenţi, fiţi fermi în aplicarea legii şi, în egală măsură, protejaţi-i pe cei care au nevoie acum de sprijin! Chiar dacă inamicul este unul invizibil, lupta este una cât se poate de reală şi este o luptă pe care suntem obligaţi să o câştigăm”, a declarat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, România a intrat în carantină totală în baza Ordonanţei Militare nr.3 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 care a fost publicată, în noaptea de marţi spre miercuri, în Monitorul Oficial, Partea I. Ordonanţa prevede extinderea restricţiilor de circulaţie a persoanelor şi între orele 6,00 – 22,00, cu unele excepţii. De asemenea, persoanele care au vârsta de peste 65 de ani vor putea părăsi locuinţele doar între orele 11 şi 13, de asemenea, cu excepţii.

În schimb, ministrul de Interne, Marcel Vela a declarat, marţi seara, că este permisă deplasarea pentru procurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie şi deplasările scurte, în apropierea locuinţei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Acesta le-a mulţumit celor care au înţeles să respecte regulile şi i-a îndemnat pe cei care „nu conştientizează pericolul să se trezească, pentru că nu ne jucăm cu sănătatea publică”.

Citeşte şi:

Coronavirus în România. 13 decese din cauza COVID-19

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.