Iohannis a taxat din nou PSD: „Lipsa de competenţe şi deciziile proaste au bulversat întreaga societate”

-


Preşedintele Klaus Iohannis susţine că „lipsa de competenţe, deciziile proaste şi managementul public haotic, marca PSD, au bulversat întreaga societate”, subliniind că noul guvern trebuie să găsească soluţii.

„Mă bucur că s-a terminat şi ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD, care ştiu că a fost un adevărat test de anduranţă pentru dumneavoastră. Lipsa de competenţe, deciziile proaste şi managementul public haotic, marca PSD, au bulversat întreaga societate. Ne aflăm acum în situaţia în care noul guvern trebuie să găsească soluţii pentru a face România bine.  Oamenii de afaceri încep să devină optimişti faţă de perspectivele economiei noastre”, a subliniat preşedintele României.

Potrivit acestuia, relaţia autorităţilor publice cu mediul de afaceri trebuie regândită.

„Grija noastră trebuie să se îndrepte acum spre măsurile necesare pentru a avea un cadru instituţional stabil, simplu şi echitabil, fără decizii arbitrare, piedici injuste sau exces de birocraţie, aşa cum, din păcate, am vazut în guvernările din ultimii ani”, a adăugat Klaus  Iohannis.

De asemenea, acesta a mai spus că în România există peste 615.000 de IMM-uri, care angajează mai mult de jumătate din forţa de muncă, punctând că susţinerea acestui segment este o prioritate asupra căreia autorităţile publice trebuie să îşi concentreze mai bine atenţia.

„Suntem încă departe de celelalte state membre ale Uniunii Europene şi mult sub potenţialul de dezvoltare. La nivel european, România se situează pe ultimul loc, cu numai 2,2 IMM-uri la suta de locuitori, adică mai puţin de jumătatea mediei Uniunii Europene”, a subliniat şeful statului.

Acesta a mai spus că economia românească are nevoie de transparenţă şi investitori.

„Până acum, din bugetul alocat de Uniunea Europeană prin actualul cadru financiar 2014 – 2020, ţara noastră a primit aproape 10 miliarde de euro, adică ceva peste 30%. Este puţin în comparaţie cu potenţialul economiei, dar şi în comparaţie cu nevoile populaţiei. Mă aştept ca premierul şi noii miniştri să ia măsurile necesare pentru ca în România să vină noi investitori şi să creştem semnificativ rata de absorbţie a fondurilor europene. Totodată, am încredere că dumneavoastră, reprezentanţii IMM-urilor, puteţi genera proiecte viabile pentru a utiliza eficient aceste fonduri”, a conchis Klaus Iohannis.

Citeşte şi:

Guvernul PNL a oferit noi explicaţii despre „taxa de auto”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.