Iohannis: „România e stabilă”. Merkel: „Sunt problemele interne ale României”

-


Preşedintele Klaus Iohannis a liniștit-o pe cancelarul Angela Merkel în privința crizei din interiorul coaliţiei de guvernare, spunându-i că România este o ţară stabilă, solidă şi că a solicitat celor implicaţi în divergenţe să găsească soluţii urgente, „ceea ce fără îndoială să se va şi întâmpla”.

Aflat pentru trei zile în vizită oficială la Berlin, președintele Iohannis a discutat, luni, cu cancelarul Angela Merkel, printre altele, despre criza politică de la Bucureşti. Cancelarul german a spus că nu se pronunţă asupra problemelor interne, dar a subliniat că este necesar ca în România să fie întărite democraţia şi statul de drept.  La rândul său, în cadrul conferinței comune de presă, preşedintele Iohannis a spus că subiectul a fost abordat în discuţiile cu Merkel.

„În ce priveşte criza politică de acasă, în mod natural doamna cancelar nu doreşte să exprime o opinie, dar am avut o scurtă discuţie pe această temă şi cred că am reuşit să transmit mesajul că avem o criză în interiorul coaliţiei de guvernare, dar că România este o ţară stabilă, solidă, cu o economie funcţională, şi că am solicitat celor implicaţi în divergenţe să găasească soluţii urgente, ceea ce fără îndoială să se va şi întâmpla”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Întrebat de un jurnalist german dacă actuala criză internă va afecta politica externă a României, şeful statului a replicat: „Nu are absolut niciun efect, avem o criză politică interă, pe care am definit-o ca fiind interpartinică. Politica europeană şi politica externă a României nu sunt influenţate sub nicio formp de această criză”.

Citește și: Iohannis pleacă în Germania. Întrevederi cu Merkel și Steinmeier

UPDATE. UDMR a început negocierile. Primele discuții cu Grindeanu și Ponta


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *