UPDATE. Iohannis: „Respectaţi, dragi români, restricţiile impuse”

-


Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat, joi, că a luat act de demisia lui Victor Costache şi a semnat decretul de numire al lui Nelu Tătaru care va depune jurământul astăzi.

„Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat numirea noului ministru. Domnul Tătaru cunoaște situația și trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru combaterea răspândirii virusului. Începând cu ora 17.00, voi participa la o videoconferință cu membrii Consiliului European întrucât pandemia afectează puternic toate statele membre UE și e nevoie de acțiune comună susținută”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, România este puternic afectată de criză în sectorul industrial.

„Din perspectiva României și a priorităților noastre, intenționez să subliniez la discuții aspecte foarte importante. În primul rând, la nivelul EU, prin Comisia Europeană au fost demarate achiziții în comun: mănuși, echipamente de protecție, ventilatoare, echipamente de laborator. A devenit crucială dezvoltarea urgentarea achizițiilor comune. E important ca aceste proceduri să fie terminate cât mai repede pentru ca România să poată intra rapid în posesia acestor produse. La nivel european s-a decis în baza unui proiect aprobat în timpul președinției noastre constituirea unei rezerve strategice de echipamente medicale în cadrul unui mecanism european comun de răspuns la dezastre. România este primul stat membru al UE care a primit acceptul Comisiei pentru constituirea acestei rezerve a UE pe teritoriul țării noastre”, a adăugat şeful statului.

 

De asemenea, acesta a mai spus că la nivelul UE se impune o soluţie comună pentru atenuarea crizei economice şi sociale.

„Voi sublinia și necesitatea găsirii unor soluții de atenuare a crizei în plan economic și social. Efectele se resimt în toate statele membre și situația se înrăutățește constant. România e puternic afectată de criză, mai ales în sectorul industrial și avem mare nevoie de acțiune coordonată la nivelul UE. Trebuie să gândim o strategie de recuperare post criză. Comisia Europeană trebuie să înțeleagă că trebuie un plan pentru sprijinirea recuperării. UE în ansamblu traversează o perioadă extrem de dificilă, ne confruntăm cu o realitate tot mai dramatică și suntem forțați să ne adaptăm rapid. Sunt convins că proiectul european va ieși întărit din acestă grea încercare.Dragi români, în finalul declarații vreau să reiau apelul meu: respectați vă rog restricțiile impuse de autorități. Stați acasă ca să ne protejăm sănătatea”, a conchis Klaus Iohannis.

Joi dimineaţă, ministrul Sănătăţii Victor Costache şi-a dat demisia, iar propunerea premierului a fost Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea lui Ludovic Orban, iar Nelu Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zilei şi devine noul ministru al Sănătăţii, într-o perioadă grea, marcată de pandemia de COVID-19.

Citeşte şi:

Coronavirus în România. 1029 de români, infectaţi cu COVID-19. 17 pacienţi au decedat

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.