UPDATE. Iohannis: ”Nu vom introduce restricții noi de Sărbători, dar restricții în vigoare acum rămân toate în vigoare”

-


UPDATE 14.38: Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că de Sărbători nu se vor introduce restricții noi, cele de până acum rămânând în vigoare.

„Pandemia, din păcate, e cu noi, chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate. Dragi români, vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți și pe ceilalți. Nu-i de joacă. Nu vom introduce restricții noi de Sărbători, dar restricții în vigoare acum rămân toate în vigoare. Sunt obligatorii, nu opționale. În perioada Sărbătorilor aveți grijă de voi, de cei dragi vouă. Respectați restricțiile”, a declarat Klaus Iohannis.

Românii vor petrece sărbătorile de iarnă cu restricții adoptate de autorități pe fondul pandemiei de COVID-19. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis pe 10 decembrie prelungirea stării de alertă în România, astfel că va rămâne în vigoare inclusiv interdicția de a circula după ora 23.00.

De asemenea, CNSU a adoptat hotărârea nr. 58, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 14 decembrie. În baza acestei decizii, în ședința de vineri a Guvernului va fi adoptată o hotărâre privind prelungirea stării de alertă în România.

Știrea Inițială:

Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi, la ora 10,00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Astfel, la şedinţă vor participa prim-ministrul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Știre în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.