UPDATE. Iohannis, la şedinţa PNL: „PSD a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani”

-


Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat, luni dimineaţă, în deschiderea şedinţei PNL, că PSD a înhibibat dezvoltarea României în cei 30 de ani de tranziţie. De asemenea, acesta a mai spus că câştigat alegerile prezidenţiale cu concluzia că România trebuie scăpată de PSD.

„Preşedintele nu este în afara politicii româneşti. Lucrurile se pot trata constituţional. Aştept de la dumneavoastră să văd cum percepeţi situaţia actuală, pentru că avem multe aşteptări de la cetăţeni, se discută despre legile justiţiei, recursul compensatoriu, buget, şi aceste lucruri trebuie rezolvate de dumneavoastră împreună cu Guvernul Orban”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, după victoria în alegeri, autosuficiența ar fi o greșeală și a subliniat că dorește „o Românie fără PSD în conducere”.

„Vreau o Românie fără PSD în conducere. PSD a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani. Acesta e un obiectiv care trebuie să fie urmărit în continuare. În campanie m-am întâlnit cu foarte mulți români. M-am întâlnit direct cu zeci de mii de români cu care am discutat despre implicarea în politică. Concluzia finală a fost: domnule președinte vă rugăm să ne scăpați de PSD. Poate sună un pic dur, dar asta a fost concluzia și cu asta am câștigat alegerile prezidențiale. Să nu așteptați de la mine o schimbare de atitudine”, a adăugat şeful statului.

De asemenea, acesta a mai spus că trebuie să fie deasupra politicii partidelor, dar nu înseamnă că președintele e în afara vieții politicii.

„Prezența mea aici arată că lucrurile se pot rezolva într-un mod foarte potrivit constituțional. Aștept să-mi spuneți cum ați perceput această campanie, cum percepeți situația actuală, pentru că avem foarte multe solicitări de la români, de la societatea civilă, se discută în spațiul public despre legile justiției, alegerea primarilor în două tururi, recursul compensatoriu, bugetul și toate aceste lucruri trebuie rezolvate de dumneavoastră sprijinind guvernul Ludovic Orban care e dornic să rezolve aceste aspecte”, a subliniat Klaus Iohannis.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.