Iohannis va promulga legea care elimina impozitul pensiilor sub 2.000 lei și scutește pensionarii de la plata CASS

- 1


Președintele României, Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va promulga legea prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

„După analiza pe care am făcut-o și după discuția pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în zilele următoare”, a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Grindeanu.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 5 ianuarie cu 207 voturi “pentru” şi 29 de voturi “împotrivă”, proiectul de lege prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Totodată, Iohannis a mai precizat, vizavi de ,,gaura în buget” pe care a menționat-o Liviu Dragnea, că nu a plecat nimeni cu banii acasă, ci este vorba despre o sumă care nu s-a realizat.

„Am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunosc, s-a vehiculat inițial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. E vorba de o sumă care nu s-a realizat, pur și simplu, la încasări, din motive pe care vor trebui să le explice alții, nu eu. Cei care au guvernat. Cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă”, a afirmat șeful statului.

Acesta a adăugat: „Cred că este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului. Cred că ar fi foarte bine ca cei care ce pricep la aceste chestiuni să facă o analiză foarte serioasă și să nu se ducă discuția la nivel de contre politice”.

Președintele a mai menționat că a solicitat informații cu privire la construcția bugetului pentru 2017.

„Am solicitat și am primit informații despre cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetului pentru 2017”, a spus el.

Șeful statului a precizat că dorește un buget „sustenabil, solid”, cu un deficit sub 3% și cu 2% din PIB alocat pentru Apărare.

„Nu va fi deloc ușor de construit un buget pe măsurile care au fost deja aprobate și cu încadrarea într-un deficit de 3%, dar el este obligatoriu. (…) Asta este o chestiune care aparține Guvernului, care va veni cu soluții. (…) Asta este problema Guvernului și a Parlamentului să vină cu un buget care este sustenabil și se încadrează în această cerință”, a specificat Iohannis.

Citește și:

Poșta Română anunță întârzieri din cauza vremii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 1 comment
bookmark icon

One thought on “Iohannis va promulga legea care elimina impozitul pensiilor sub 2.000 lei și scutește pensionarii de la plata CASS

  • eeeeeee.a trebuit sa vina dragnea sa bage viteza in ardelean-i-ohhhhhhhhanis proooooooonulga legea daca poateeeeeeeeeeee la sfirsitul mandatului.orice banut in buzunarul nostru e bun azi ,acuma nu peste 30 de ani eu acu traiesc acu maninc nu generatiile viitoare. se vor descurca si ele de nu sa moara de foame.amin

    0

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *