Iranul continuă programul său nuclear. O nouă rachetă balistică, inaugurată

-


Gărzile revoluţionare din Iran au inaugurat o nouă rachetă balistică de suprafaţă cu o rază de acţiune de 1.000 km, ignorând cererile Occidentului ca Teheranul să-şi oprească programul nuclear, scrie Reuters.

 

Fars a publicat imagini ale unei fabrici de rachete subterană numită „oraş subteran”, spunând că racheta „Dezful” a fost o versiune a rachetei Zolfaghar care are o rază de 700 km şi o ogivă nucleară de 450 kg (992 lb).

Iranul anunţă că are rachete cu o rază de până la 2000 km, ceea ce pune Israelul şi bazele militare americane din regiune la raza sa de acţiune.

UE a intensificat criticile privind programul de rachete balistice al Iranului, în timp ce blocul se angajează să menţină acordul nuclear dintre Iran şi marile puteri din 2015.

O rezoluţie a ONU din 2015 care consacră acordul nuclear „a cerut” Iranului să se abţină până la opt ani de la fabricarea de rachete balistice concepute pentru a furniza arme nucleare.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a părăsit anul trecut acordul nuclear şi a reimpus sancţiuni Iranului. UE a încercat să salveze acordul nuclear.

Citește și:

May pregătește încă o amânare a votului pentru BREXIT

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.