Iranul continuă testarea rachetelor balistice. Avertismentul SUA, trecut cu vederea

-


Oficialii regimului islamic de la Teheran au transmis duminică seară că vor continua testarea rachetelor balistice pentru consolidarea sistemului de apărare, în pofida acuzaţiilor primite din partea Statelor Unite conform cărora activitatea este ilegală, scrie Reuters.

 

Testele balistice sunt făcute pentru apărarea ţării şi le vom continua. Vom continua să dezvoltăm şi să testăm rachete balistice. Acest lucru nu se încadrează în prevederile Acordului nuclear şi face parte din programul de apărare a ţării, lucru pentru care nu avem nevoie de aprobarea altor ţări”, a adăugat Abolfazl Shekarchi, purtător de cuvânt al armatei iraniene.

În schimb, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a afirmat sâmbătă seară (duminică dimineaţă, ora României) că Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune, prin încălcarea reglementărilor internaţionale, însă regimul islamist de la Teheran a respins acuzaţiile.

De asemenea, şi ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, şi-a exprimat dezaprobarea faţă de acţiunile Iranului. Acesta s-a declarat îngrijorat de acuzaţiile conform cărora Iranul a testat o nouă rachetă cu rază medie de acţiune, catalogând acţiunea drept „provocativă, ameninţătoare şi în dezacord cu rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU.

„Susţinerea noastră faţă de Acordul nuclear cu Iranul nu diminuează îngrijorarea faţă de acţiunile Iranului”, a conchis Jeremy Hunt.

Citeşte şi:

Vâlcov l-a atacat din nou pe Cioloş: „Este păpuşarul lui Soros”

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.