Isterie la Spitalul Clinic Fundeni din cauza unui posibil control al Sorinei Pintea

-


Un posibil control al ministrului Sănătăţii la Spitalul Clinic Fundeni din Capitală, Sorina Pintea, a iscat o isterie generalizată printre cadrele medicale din unitatea spitalicească care încercau „să dreagă” deficienţele printre pacienţi ţinuţi cu orele pe coridoare şi muribunzi în agonie, relatează jurnalista Mădălina Roşca, într-o postare pe Facebook.

 

Vă redăm integral mărturia postată de Mădălina Roşca pe Facebook:

„Astăzi la Spitalul Fundeni din București: isterie generalizată. Se auzise cum că ministresa sănătății își va continua pelerinajul de campanie electorală, episodul pelerinelor de unică folosință, și pe acolo. Asta după vizita spontană la Spitalul Județean din Constanța, de ieri, unde a făcut poze cu halatul pus incorect, și s-a plâns de mizerie și de lipsa halatelor și papucilor de unică folosință.

Ce s-a întâmplat azi la Fundeni? Tone de halate apăruseră în toate colțurile, pe toate holurile și în toate gunoaiele. Stres, angajate agățate precum Supermen ca să spele ferestrele și pe exterior, în grabă mare, lenjerii curate, și pacienți ținuți cu orele pe coridoare, pentru ca în saloane să se pregatească o posibilă vizită ministerială.

O asisentă șefă urlă la bolnavele care așteptau în agonie, în picioare, deja de jumătate de zi, ca să se termine curățenia generală și să poată fi internate.

Asistentă țâfnoasă către paciente: ”Și să nu cumva să prind genți sub pat ca la Constanța!” O pacientă cu batic, neînțelegând nimic: ”Păi eu sunt din Huși…”.

Tunete. Se pare că la Constanța la Județean ministresa Pintea a comentat că nu sunt în regulă genți puse sub pat. Așa că astăzi la Fundeni bolnavii și-au mutat pe holuri lucrurile personale cu care veniseră în câte-o gentuță, și le-au mutat în pungi, plase întinse pe coridoare din care îți scoteau oamenii șosetele și chiloții, își mutau cănuța. Cei care nu au găsit pungi în tot acel haos umblau bezmetici pe holuri cu rufele si medicamentele și periuța căzându-le din mâini.

Guvernare de urgență în locul unor politici constructive. Ministresa merge prin spitale și cere, arătând cu degetul în grabă, ca într-un regim dictatorial, demisii ale unor oameni care de fapt nu sunt în subordinea ei. Nu o să pomenesc acum despre lipsurile reale, fundamentale din spitalele românești, aflate la granița unei crize umanitare. Zic doar că pe bolnavul din România spectacolul acesta de campanie al minstresei Pintea nu pare să îl ajute prea mult”.

Începând de la finalul lunii martie, ministrul Sănătății Sorina Pintea se află într-un tur de forță prin spitalele de stat pentru o serie de controale şi verificări. Vizitele ei au atras atenția cu atât mai mult cu cât sunt inopinate, având loc seara târziu sau chiar în timpul nopții. Ministrul nu a descoperit decât ceea ce presa a tot semnalat în ultimii ani: mizerie, personal medical blazat, timpi de așteptare foarte mari din cauza lipsei de personal.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.