Îți schimbi des fotografia de profil de pe Facebook? Iată ce înseamnă asta

-


 

Oamenii de știință atrag atenția că persoanele care își schimbă des fotografia de profil de pe Facebook au o problemă mjoră de personalitate.

Potrivit unui nou studiu realizat pe un eşantion reprezentativ de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook, o activitate intensă desfăşurată de useri pe acest site a fost asociată nu doar cu apariţia narcisismului, ci şi cu apariţia unor elemente „toxice” ale acestei trăsături de personalitate.

Persoanele etichetate drept narcisiste au tendinţa de a răspunde în mod agresiv acelor comentarii ironice făcute de ceilalţi utilizatori de Facebook la adresa lor şi de a-şi schimba mult mai des fotografia principală din contul lor de Facebook.

Cu toate că narcisismul poate fi „sănătos” în anumite doze, atunci când această trăsătură de personalitate se regăseşte la o persoană într-o „doză” prea mare – caracterizată prin comportament egoist, aroganţă, lipsa empatiei şi sentimentul că totul i se cuvine – narcisismul poate să devină deranjant din punct de vedere social pentru indivizi şi pentru relaţiile acestora.

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat că are 2 miliarde de utilizatori activi lunar, adică mai mult de un sfert din populația lumii.

Citește și: 

Miliardarul Richard Branson a dezvăluit trei dintre cele mai ascunse secrete ale sale! Cheia succesului

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *