Premierul Japoniei a demisionat din motive de sănătate. A fost cel mai longeviv prim ministru din istoria statului nipon

-


Premierul nipon Shinzo Abe şi-a anunţat vineri intenţia de a demisiona din motive de sănătate, după şapte ani şi opt luni la conducerea executivului de la Tokyo, informează AFP.

”Am decis să demisionez din postul de prim-ministru”, a declarat Shinzo Abe, într-o conferinţă de presă în care a explicat că o boală cronică inflamatorie a intestinului, rectocolită hemoragică sau colită ulcerativă, a recidivat.

De asemenea, premierul nipon a mai spus că a început să se simtă obosit de la jumătatea lunii iulie, iar în luna august s-a dus la spital în două rânduri. Anunţul demisiei survine la doar patru zile după ce Shinzo Abe a devenit oficial cel mai longeviv premier, cu 2.799 de zile în fruntea guvernului.

Shinzo Abe conduce Japonia din 2012, însă a mai avut un mandat de un an între 2006 și 2007, moment în care a demisionat tot din motive de sănătate. Acesta este perceput drept un conservator și naționalist.  De asemenea, în perioada mandatului său, Shinzo Abe a încercat să elimine clauza pacifistă din Constituția Japoniei care interzice țării să aibă o armată non-defensivă.

Citeşte şi:

Trump: „Accept această nominalizare pentru preşedinţia Statelor Unite”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.