Japonia exclude carantina totală, deși cresc infecțiile cu COVID-19

-


Premierul nipon Shinzo Abe a declarat miercuri că Japonia „nu poate” decide închiderea completă a ţării, în pofida creşterii numărului de infecţii confirmate cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

„Dacă sunt întrebat dacă putem impune izolarea aşa cum a făcut Franţa, (răspunsul meu este că) nu putem”, a declarat Shinzo Abe în faţa unei comisii a camerei superioare a legislativului nipon.

Poziția premierului a venit  după ce numărul de noi cazuri de infecţie cu coronavirus descoperite în interval de 24 de ore a ajuns la 240, un nou record pentru Japonia. Şaptezeci şi opt dintre aceste noi cazuri au fost identificate la Tokyo.

Începând de miercuri, numărul total al cazurilor confirmate de infecţie în Japonia a ajuns la 2.971, dintre care 712 cazuri din luna februarie, aflate pe vasul de croazieră Diamond Princess, plasat în carantină în portul Yokohama. Şaptezeci şi şapte de japonezi au murit din cauza COVID-19.

Creşterea accentuată de noi cazuri i-a determinat pe unii parlamentari şi experţi medicali să-i solicite lui Shinzo Abe să declare stare de urgenţă.

Acesta a susţinut că Japonia se află „pe marginea” stării de urgenţă, pe măsură ce virusul se răspândeşte în populaţie. Chiar dacă Japonia poate evita răspândirea explozivă a coronavirusului, ţara va rămâne „pe marginea stării de urgenţă timp îndelungat”.

Săptămâna trecută, Comitetul Olimpic Internaţional şi Japonia au căzut de acord să amâne ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de vară, autorităţile din Tokyo şi prefecturile vecine au lansat apeluri către cetăţeni să rămână în case, pentru a preîntâmpina răspândirea coronavirusului.

La jumătatea lunii martie Parlamentul japonez a aprobat legislaţia necesară care să-i permită premierului să declare stare de urgenţă în bătălia împotriva pandemiei de coronavirus.

Citește și:

SUA au depășit China la numărul de decese la debutul pandemiei de COVID-19. Trump: ”Vom traversa două săptămâni dificile”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.