Jenantele manifestări anti-Dragnea

-


Oricât de greu e să recunoaștem, ambele tabere ale frontului PSD-Tinerii Frumoși și Liberi (nu știu cum să-i încadrez altfel…) au elemente penibile. Despre cele social-democrate n-are rost să mai vorbim că-s periodic luate la rost. Vorbind din perspectiva omului care-i în bula anti-PSD, mi s-a cam acrit…

Și e foarte greu să te plasezi la mijloc, ori în afară, de unde să observi. Uriașele bule te absorb, ori te împing în afara hărții.

Cu toatea astea îmi place să cred despre mine că-s capabil să văd și rușinea din tabăra anti-PSD, sensibiloasă și ea la critici. Da, risc să-mi critic apropiații, dar nu suntem noi ăia cu perspectiva sinceră?

Poate cea mai mare bubă a celor care #rezistă e că fac proteste doar când, aparent, le ajunge cuțitul la os. Poate d-aia s-a diluat teribil spiritul de #rezistență. Cum mai face Dragnea/Guvernul câte o nasoală se dă chemarea pe Facebook, în frumos spirit corporatist. Ne dăm meeting, ASAP, brief scurt. Ne vedem după program, ori după ce treci pe acasă să-ți lași laptopul. Dăm chemarea la 6:30-7, dar vii când poți. Nu mai târziu de 9-10 că apoi nu mai găsești pe nimeni.

Protestatarii au treabă a doua zi.

Cred că l-am obijnuit pe Dragnea cu protestele astea. Ba chiar își spune „o să dau legea asta pentru mine, ies câțiva să mă-njure la Guvern, de parcă acolo sunt, și trecem mai departe”.

Slacktivism.

Mi-am dorit de ceva timp să spun că mesajele taberei anti-Dragnea din Facebook, alea caterincoase dar pline de venin, pot și sunt luate mot-a-mot de fanii social-democrați. Poantele cu „asasini plătiți”, „lunetiști” și „protest cu topoare și foc” sunt caterincă doar pentru bula #rezist. Tabăra opusă nu înțelege umorul ăsta și e îndreptățit să se simtă amenințat, ori mai rău, să creadă că protestele-s ținute de descreierați teroriști.

Dacă vreți să nu mai vedeți burtiere șocante la România TV nu le mai dați apă la moară cu glume despre cum vreți să-i vătămați mortal pe liderii PSD.

Apoi, am ajuns să râdem atât de mult de Dragnea&Co. încât nu mai putem discuta serios despre nimic. Gafele Vioricăi nu răzbat spre un dialog serios, ci se pierd în caterinci de internet. Simțim o nevoie, firească, să râdem de penibila satului, dar până și media ajunge să trateze politica „la caterincă” și ducem totul în derizoriu, mișto, umor.

Și acum, ajuns la media, o să mă refer și la un derapaj TV. În weekend, Realitatea TV a tratat cu lux de amănunte vizita lui Dragnea și a consoartei la o fabrică de ceasuri din Elveția. Tânăra iubită a postat pe Instagram fotografii de la muzeu/fabrică și s-a scandalizat presa cealaltă că liderul PSD admiră luxul în timp ce teleormănenii-s săraci. De parcă Johannis/Cioloș/cine mai vreți voi își dau ceasul după săracii țării, ori se îmbracă de la second-hand.

Minute întregi s-a discutat la Realitatea de „opulența lui Dragnea” și dacă mai tânăra lui iubită a făcut bine că a pus pozele pe Instagram. E oare ăsta cel mai mare rău făcut de Dragnea? Că s-a uitat la ceasuri scumpe, pe care probabil și le permite? E clar că iubita liderului PSD nu știe să facă social-media și poate e mai bine s-o lase moale cu postările, dar în același timp publicul lor îi admiră: că se plimbă, că le place luxul, că-i diferență de vârstă și se iubesc…

Imediat după materialul despre Dragnea și ceasurile de lux l-am putut admira pe Rareș Bogdan inaugurând un teren de golf și încurajând românii să practice acest sport. Păi și ce facem cu săracii din Teleorman? Îi ducem și pe ei la golf dacă nu-i duce Dragnea la ceasuri de lux în Elveția?

Citește și:

Tu știi pe ce site-uri intră copilul tău? Topul căutărilor online

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.