Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea avea loc „înaintea sau în timpul verii 2021”

-


Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat, miercuri, că „toate opţiunile sunt pe masă” în privinţa noilor date de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc ”înaintea sau în timpul verii 2021″, scrie AFP.

„Aceasta nu se rezumă doar la lunile de vară. Toate opţiunile sunt pe masă, înaintea sau în timpul verii 2021″, a declarat Thomas Bach. Astfel, noua programare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute iniţial în perioada 24 iulie – 9 august 2020, rămâne ”o provocare”, iar amânarea acestora va necesita o adevărată „revoluţie” în calendarul sportiv internaţional.

De asemenea, a fost deja creat un grup de lucru, care „a început să funcţioneze încă de marţi”.

Potrivit preşedintelui CIO, una dintre primele sale misiuni va fi contactarea celor 33 de federaţii internaţionale prezente la JO de la Tokyo. O conferinţă telefonică pe această temă urmează să aibă loc în cursul zilei de joi.

„Primul pas este să te vezi cu ele (federaţiile internaţionale), să vezi care sunt opţiunile. Trebuie să ţinem cont de calendarul sportiv din jurul Jocurilor Olimpice”, a subliniat Thomas Bach.

Din cauza pandemiei coronavirusului, Campionatul European şi Copa America la fotbal, programate pentru 2020, au fost deja amânate pentru 2021 (11 iunie – 11 iulie).
Două Campionate Mondiale importante sunt, de asemenea, programate pentru vara anului 2021: CM de atletism (6-15 august) de la Eugene (Statele Unite) şi Mondialele de înot organizate de Federaţia internaţională de nataţie (FINA), programate în Japonia, la Fukuoka, în perioada 16 iulie-1 august.

Luni, World Athletics (fostă IAAF) a indicat că a demarat discuţii cu organizatorii americani, în vederea unei amânări a Campionatelor sale Mondiale din 2021.

Citeşte şi:

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Premierul Shinzo Abe va cere la CIO amânarea acestora cu un an


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.