Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Premierul Shinzo Abe va cere la CIO amânarea acestora cu un an

-


Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a decis să solicite Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, programate să înceapă pe 24 iulie, a anunţat marţi postul public de televiziune NHK, scrie Agerpres.

Astfel, propunerea face parte din conversaţia telefonică pe care premierul nipon care se va desfăşura cu preşedintele CIO, Thomas Bach, pentru a analiza modul în care calendarul poate fi reajustat din cauza cauza pandemiei de coronavirus.
Potrivit NHK, în cursul convorbirii dintre cei doi oficiali, Shinzo Abe intenţionează să-i ceară lui Bach ca decizia finală să fie luată cât mai curând posibil.

Pe de altă parte, Comitetul Executiv al CIO urmează să discute probabil amânare a JO 2020 într-o teleconferinţă stabilită ad hoc pentru marţi, a declarat o sursă din mişcarea olimpică pentru Reuters. În schimb, mai multe federaţii sportive şi comitete olimpice naţionale fac presiuni asupra oficialilor CIO pentru a accepta amânarea Jocurilor Olimpice din vara acestui an şi au ameninţat că nu îşi vor trimite reprezentanţi dacă vor fi respectate datele prevăzute.

La ultima şedinţă a Executivului său, care a avut loc duminica trecută, CIO a anunţat că va începe să analizeze posibilitatea unei amânări a JO 2020, dar a stabilit o perioadă de maximum patru săptămâni pentru a lua o decizie finală.

Guvernul Japoniei a susţinut anterior necesitatea ca Jocurile Olimpice să se desfăşoare „într-o formă completă”, aducă cu spectatori, în condiţiile în care exista posibilitatea ca marele eveniment polisportiv să aibă loc pe stadioane goale, din cauza pandemiei. Luni, Shinzo Abe a subliniat imposibilitatea ca întrecerile olimpice sa aibă loc în situaţia actuală, iar la primele ore ale zilei de marţi s-a anunţat că tema va fi analizată de şeful guvernului nipon cu preşedintele CIO.

Citeşte şi:

VIDEO. Simona Halep, lăudată în presa din Italia. „Este fenomenală şi se descurcă excepţional”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.