Jos Daniel!

-


În vremurile când eram foarte, foarte tânăr, știam să apreciez oamenii funcție de inteligența lor. Mai târziu, când am rămas doar tânar, am învățat să respect indivizii în primul rând funcție de bunătatea lor.

Astăzi când am ajuns totuși, vorba ceea, măgar mare, țin să menționez că iubesc oamenii în primul rând funcție de credința lor.  Stimez un ateu deștept sau pe unul sufletist, dar nu mă încălzește prietenia lor. Și să fiu bine înțeles: nu sunt dintre acei tineri care înconjoară în genunchi mănăstirile deși, dacă socotim drept, vedem că națiunile așa-zis occidentale care nu au tineri care să le înconjoare bisericile, au tineri care înconjoară moscheile altora și se întorc de acolo cu dinamită în jurul pântecelor.

Revenind la mine, sunt un individ care a fost 15 ani ateu și i-a fost îndeajuns. Mă închin câte puțin dimineața și seara, merg duminica la biserică – dacă pot, ce-i drept, mai spre prânz, ca să scap de privirile, înghiontelile și șușotelile tuturor babelor de pe Pământ. Las câțiva lei în cutia milei. Și cam atât. Ah, nici n-am nimic împotriva Catredralei Mântuirii Neamului. Căci mă gândesc că și francezii, acum aproape 1000 de ani, când s-au pus pe construit Catedrala Nôtre-Dame, au avut și alte urgențe. Mai mari decât avem noi acum.

În fine, ca să revin la subiectul de azi, cam acesta mi-s eu, așteptând destul de interesat ședința conducerii Bisericii Ortodoxe Române care trebuie să ia o decizie în cazul Episcopului de Huși, Corneliu Bîrlădeanu. Adică individul acuzat că a întreținut raporturi homosexuale cu elevii unui seminar teologic.

Că s-a ajuns până aici, nu e de mirare. Lucrurile în Biserica Ortodoxă Română par a fi mers din rău în mai rău, de la începutul domniei Patriarhului Daniel scandalurile ținându-se lanț, culminând cu cele din ultimele luni referitoare la -se pare – această adevărată legiune de homosexuali din cadrul Bisericii. Iar în teritoriu, cazurile de preoți care nu ne mai botează copiii sau îngroapă morții fără sute sau chiar mii bune de lei s-au înmulțit până într-acolo încât și pe cei mai credincioși dintre noi începe să ne cuprindă o teribilă silă.  Și câte și mai câte ar mai fi de spus despre purtarea prea multor oameni ,,ai Domnului’’!

Față de toate cele de mai sus, totala lipsă de acțiune a conducerii Bisericii Ortodoxe Române duce cu gândul fie la prostie pură, fie la pactizare cu ochiul dracului, fie la pactizare cu Scaraoțchi însuși. Din trei, una! Acestea fiind zise, socot că actuala conducere a BOR nu mai este vrednică să guverneze mai departe destinele bisericii unui popor prea amărât pentru a mai suporta și nemernicii în sutană!

Citeşte şi: Cazurile preoţilor implicaţi în scandaluri sexuale, pe masa BOR. Ce se va întâmpla cu episcopul Huşilor


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *