Jurnalist rus, expulzat pentru propagandă anti-ucraineană

-


Oficialii serviciului ucrainean de securitate (SBU) o vor deporta pe jurnalista de origine rusă, Anna Kurbatova pentru propagandă anti-ucraineană şi acţiuni ostile împotriva Kievului.

Propagandista rusă, Anna Kurbatova, va fi trimisă forțat în Rusia”, a declarat Olena Gitlyanska, purtătoarea de cuvânt a SBU(Serviciul de Securitate al Ucrainei), într-o postare  pe Facebook, potrivit Reuters.

Potrivit oficialului SBU, documentele pentru expulzarea oficială a jurnalistei ruse sunt procesate în regim de urgenţă.

Jurnaliştii  postului tv Canal 1 din Rusia au susţinut faptul  că Kurbatova a fost ridicată de către persoane necunoscute din apropierea casei sale şi condusă la sediul SBU.

În schimb,oficialii ministerului de Externe al Federaţiei Ruse susţin că expulzarea jurnalistei ruse din Ucraina reprezintă o „provocare deliberată” a SBU şi a naţionaliştilor radicali.

Un oficial al OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare din Europa) a condamnat gestul oficialilor SBU şi a luat poziţie pe twitter: „Fac apel la #Ukraine să nu aresteze și să deporteze jurnaliști din alte state ale OSCE #AnnaKurbatova”.

Contactată de către jurnaliştii  Reuters,  Olena Gitlyanska a refuzat să răspundă la întrebarea dacă și cum a fost deținută Kurbatova.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.