”Omul rachetă” are un nou plan: descurajarea nucleară

-


Coreea de Nord a discutat despre noi măsuri vizând să întărească „descurajarea sa nucleară” în cursul unei reuniuni prezidate de liderul său, Kim Jong Un, a anunţat duminică agenţia de presă oficială KCNA, scrie AFP.

 

„În cursul reuniunii au fost prezentate noi măsuri vizând întărirea descurajării militare a ţării. Măsuri cruciale au fost decise cu prilejul reuniunii Comisie militare centrale sub preşedinţia lui Kim Jong Un”, a menţionat KCNA, fără să precizeze când a avut loc această reuniune.

Agenţia de presă nu a oferit detalii despre natura măsurilor decise privind descurajarea nucleară. De asemenea, aceasta a indicat că discuţiile s-au referit, de asemenea, la „trecerea în stare de alertă a forţelor armate strategice”, în cadrul „creşterii şi dezvoltării forţelor armate ale ţării”.

Au fost adoptate măsuri pentru „creşterea şi dezvoltarea considerabilă a puterii de foc a pieselor de artilerie ale Armatei populare coreene”, arată KCNA.

Dacă reuniunea avut loc zilele acestea, ar fi pentru prima apariţie publică a lui Kim Jong Un de aproape trei săptămâni, a notat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Numeroase zvonuri privind starea de sănătate a liderului cord-coreean au circulat în străinătate după absenţa remarcată de la ceremoniile organizate la 15 aprilie când se sărbătoreşte evenimentul cel mai important din calendarul politic nord-coreean, ziua de naştere a fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene Kim Ir Sen.

Citește și:

Trump continuă războiul cu guvernatorii. „Îi îndemn să permită lăcaşurilor de cult să se redeschidă imediat”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.