„Omul rachetă” a obţinut „un succes strălucitor” în lupta cu COVID-19. Naţiunea, în stare de alertă maximă

-


Dictatorul nord-coreean, Kim Jong Un, şi-a exprimat satisfacţia pentru „strălucitorul succes” obţinut de ţara sa în lupta împotriva COVID-19, a subliniat agenţia oficială de presă KCNA, scrie Agerpres.

Kim Jong Un a luat cuvântul joi cu ocazia unei reuniuni a Partidului Muncitorilor consacrate impactului coronavirusului, în contextul în care ţara şi-a închis frontierele şi a plasat mii de persoane în izolare de şase luni.

„Am împiedicat cu mare atenţie răspândirea acestui virus foarte primejdios” şi am menţinut „o situaţie antiepidemică stabilă în pofida crizei sanitare mondiale”, a declarat dictatorul nord-coreean.

Potrivit acestuia, este vorba despre „un strălucitor succes obţinut graţie conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului şi a spiritului viu de voluntariat de care fac dovadă toţi cei care urmează ca un singur om ordinele Comitetului Central al partidului”.

„Naţiunea trebuie să rămână în stare de alertă maximă, în special văzând numeroasele focare noi apărute în ţările vecine. O ridicare grăbită a măsurilor antiepidemice s-ar traduce printr-o criză inimaginabilă şi ireparabilă”, a subliniat Kim Jong Un.

Phenianul nu a raportat niciun caz de COVID-19, o versiune pe care specialiştii o pun la îndoială, mai ales că virsul a apărut în China vecină de unde s-a răspândit pe toate continentele.

Coreea de Nord a luat măsuri drastice, închizând frontierele şi impunând măsuri de izolare la mii de persoane. Luna trecută, un expert ONU a atras atenţia că închiderea frontierelor va duce la o creştere a insecurităţii alimentare în ţară. Înainte de apariţia coronavirusului, peste 40% din populaţia nord-coreeană era considerată în insecuritate alimentară, cu numeroase cazuri de subnutriţie.

Citeşte şi:

Primele măsuri pentru românii blocaţi la punctul de frontieră Kulata-Promachonas. Culoar separat pentru maşinile înmatriculate în UE


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.