”Omul rachetă” nu a murit. A reapărut în public după trei săptămâni de absență

-


Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a participat vineri seara la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte, potrivit agenţiei de ştiri KCNA, după trei săptămâni de absenţă în care zvonurile privind starea sa de sănătatea au cuprins întreg mapamondul, scrie AFP.

„Liderul suprem Kim Jong Un taie panglica cu ocazia inaugurării uzinei de îngrăşăminte fosfatice din Sunchon”, scrie agenţia nord-coreean de ştiri. La ceremonie „toţi participanţii au strigat ura!” când a apărut liderul nord-coreean, anunță KCNA, precizând că, după ceremonie, Kim a vizitat fabrica şi a fost „informat despre procesul de producţie”.

Dictatorul nu a mai apărut în public după data de 11 aprilie, când a prezidat o întâlnire a biroului politic a Partidului Muncitoresc, partidul unic din Coreea de Nord. A doua zi, mass-media oficiale anunţau că acesta a inspectat avioane de vânătoare la o bază militară. Semnele de întrebare referitoare la starea de sănătate a liderului Kim Jong Un s-au înmulţit după ce i s-a remarcat absenţa de la ceremoniile din 15 aprilie, considerată cea mai importantă dată din calendarul politic nord-coreean deoarece în această zi întreaga ţară celebrează naşterea fondatorului regimului, Kim Il Sung, bunicul actualului lider.

Pentru a contracara zvonurile, pe 26 aprilie, consilierul special pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a anunţat că liderul nord-coreean Kim Jong Un este „viu şi sănătos”.

Coreea de Sud şi Statele Unite susţin că ştiu ce se întâmplă cu dictatorul, dar nu au dat mai multe informaţii, în timp ce imagini suprinse din satelit lasă impresia că acesta s-ar fi retras într-o staţiune din estul ţării, pentru a se feri de coronavirus.

Kim Jong-un se află în categoria celor cu risc ridicat în cazul unei infecţii cu coronavirus. El este obez, are diabet şi gută. În schimb, Coreea de Nord s-a limitat în a publica două scrisori şi un document oficial, cu date din ultimele săptămâni şi semnate de Kim Jong-un.

Citește și:

Medicii britanici avertizează: ventilatoarele cumpărate din China ”omoară” pacienții


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.