„Omul rachetă” susţine că armele nucleare garantează „viitorul” nord-coreenilor

-


Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că nu va mai fi război întrucât armele nucleare ale ţării sale îi garantează acesteia siguranţa şi viitorul, în pofida neîncetatelor ameninţări militare şi presiuni din exterior, scrie Reuters.

„Graţie descurajării noastre nucleare auto-defensive eficiente şi de încredere nu vor mai exista războaie, iar siguranţa şi viitorul ţării noastre vor fi garantate pentru totdeauna”, a declarat dictatorul de la Phenian.

Potrivit acestuia, Coreea de Nord a dezvoltat arme nucleare pentru a câştiga „puterea absolută” de a evita un alt conflict armat.

„Acum suntem capabili să ne apărăm în faţa oricărei forme de presiune de mare intensitate şi a ameninţărilor militare din partea forţelor imperialiste şi ostile”, a subliniat Kim Jong Un.

Discursul acestuia are loc pe fondul discuţiilor întrerupte în dosarul nuclear dintre Phenian şi Washington, negocieri în care SUA pledează pentru renunţarea la programele balistice şi nucleare de către Coreea de Nord în schimbul ridicării sancţiunilor americane.

 

Citeşte şi:

Pandemia îi strică calculele electorale lui Trump. A declinat participarea la meciul echipei New York Yankees


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.