Kitch-ul a prins tupeu

-


Lumea bună și melomană a țării s-a plâns că la un festival de muzică s-au auzit pentru aproape 2 minute versuri de sorginte manelistică, Adrian Minune rupând filmul (poate chiar la propriu) al celor cu urechea gâdilată ore întregi de tigăi lovite armonios în interiorul unui laptop.

 

Între timp, în aceeași țară în care muzica/non-muzica este judecată pe considerente intelectuale, personaje precum Brigitte Pastramă sunt în culmea extazului și pare că totul li se așterne sub picioare.

Îmi este foarte greu să fac o scurtă prezentare a doamnei Pastramă, Brigitte având un trecut complicat precum numele. Să spunem că înainte să fie Pastramă a fost un alt mezel din viața lui Năstase, cel din urmă ajuns un penibil măcelar la bătrânețe.

Într-o postare de Facebook, jurnalista Magda Vasiliu a ținut să-și manifeste dezgustul față de promovarea excesivă la TV a unor specimene precum Brigitte și domnul Pastramă (îl domnesc pentru că efectul comic e irezistibil). Magda Vasiliu a relatat doar crudul adevăr: cuplul de antreu e sub orice critică și televiziunile care își ocupă timpul cu așa ceva ar trebui să-și pună lacăt pe poartă.

Brigitte, din turnul de fildeș al propriei afumătoare, n-a putut să înghită acest afront și a răspuns cum a știut ea prea bine. S-a simțit jignită de faptul că Magda Vasiliu a subliniat opulența de neam prost a unor oameni care-și beau cafelele din cești de 4.000 de euro.

Brigitte a ținut să spună că nu-i vreo opulență prefăcută, n-a împrumutat rochii de firmă, ci le-a cumpărat. Semn că-i naivă cu banii jos, nu pe barter. Fiind o doamnă bine s-a declarat o abonată la evenimentele cu „ștaif”, cunoscut fiind faptul că oamenii demni de luați în seamă merg la evenimente cu „ștaif”.

Culmea penibilului e că familia Pastramă și-a prezentat studiile, ea fiind absolventă de două facultăți și capul mezelăriei fiind „finalist” de drept. Dacă n-am cunoaște cum se dau diplomele în România, am spune mai multe.

Altfel spus, degeaba se dau unii cu fundul de nisip la manele când țara pare că se duce liniștită spre o carmangerie.

Citește și:

Firea s-a externat. Nu mai contenește să-i laude pe cinci dintre medicii de la Spitalul Cantacuzino


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.