Iohannis l-a decorat post-mortem pe cântăreţul şi compozitorul Mihai Constantinescu

-


Preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de decorare post-mortem cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler pentru Mihai Constatinescu în semn de apreciere pentru întreaga carieră a artistului, informează Administraţia Prezidenţială.

 

„Astfel, în semn de apreciere pentru importanta carieră artistică dedicată muzicii uşoare româneşti, pentru dăruirea prin care s-a impus ca un model al tinerelor generaţii de interpreţi, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler interpretului de muzică uşoară Mihai Constantinescu”, informează Administraţia Prezidenţială.

Artistul Mihai Constantinescu, care a murit marţi  seara la Spitalul Floreasca din Capitală la vârsta de 73 de ani, va fi înmormântat joi, la ora 14.00, la Cimitirul Ghencea Militar din Bucureşti. Acesta a fost internat pe 13 mai la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce suferise un stop cardiorespirator şi a fost resuscitat.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţa pe 14 mai că prognosticul în cazul artistului era unul rezervat. „Artistul, din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost internat ieri dimineaţă, a venit în UPU în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, intubat, se află la Terapie Intensivă”, preciza la acea dată ministrul.

Interpretul şi compozitorul Mihai Constantinescu s-a născut la Bucureşti, la 4 ianuarie 1946. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (1973).

A făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii şi a studiat muzica la Şcoala Populară de Artă (1972), la clasa Floricăi Orăscu. A apărut în spectacole de revistă la Casa Studenţilor ”Grigore Preoteasa” din Bucureşti şi a făcut parte din formaţiile Mondial şi Dixie ’74. De asemenea, acesta a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, în care Magdin cânta la trompetă, Marcel Dragomir la saxofon, Marius Ţeicu la pian.

Primele înregistrări au fost făcute la solicitarea lui Titus Munteanu, care l-a remarcat la una dintre audiţiile organizate de clasa Floricăi Orăscu. În 1971, a debutat la televiziune, într-un spectacol de varietăţi. Primele sale compoziţii, ”Păpuşa” şi ”Anotimpuri”, s-au bucurat de mare succes.

În anii ’90, a format un cuplu muzical de succes cu Anastasia Lazariuc. Tot în anii ’90 prezenta, împreună cu Anca Ţurcaşiu, emisiunea pentru copii ”Ba da, ba nu!”, în care s-au lansat mulţi dintre copiii care azi au devenit nume cunoscute în muzică sau teatru/film, printre care Andreea Bălan sau Adela Popescu.

Din bogatul său repertoriu amintim piesele: ”Un zâmbet, o floare”, ”Hai să cântăm”, ”Hei copilărie”, ”Noi vrem iubire”, ”Vino pe strada mea”, ”Vacanţă”, ”Un simplu om”, ”Sus în deal”, ”Pisicuţa”, ”Iubiţi şi câinii vagabonzi”. În 1999, a editat single-ul ”Iubiţi şi câinii vagabonzi”, iar în 2003, unul dintre albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc a cuprins şi piese scrise de Mihai Constantinescu.

Citeşte şi:

Mitropolitul Ardealului, la slujba de comemorare a victimelor de la Colectiv: ”Cerem, în numele lor, să se facă dreptate începând de aici, că sus se va face categoric

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.