UPDATE.Iohannis și-a depus candidatura pentru un nou mandat: „Este nevoie de modernizarea României”

-


Președintele Klaus Iohannis și-a depus candidatura, vineri, pentru un nou mandat de președinte al României la Biroul Electoral Central.

 

UPDATE: Președintele a sosit la sediul BEC în jurul orei 12.00. Șeful statului a făcut o baie de mulțime,înainte de a intra în sediul BEC.

„Sunt foarte bucuros că mi-am depus candidatura pentru încă un mandat. Am depus 2,2 milioane de semnături. Este un lucru imens. Este o perioadă complicată pentru România. Este nevoie de o muncă imensă pentru tot ce a stricat PSD. Este nevoie de modernizarea României, de școli curate, de o administrație care are în centru cetațeanul. Toate lucrurile trebuie reclădite”, a spus șeful statului.

 

Știrea inițială

Klaus Iohannis va fi însoţit de liderul PNL Ludovic Orban, membri ai echip

ei de campanie, ai conducerii filialei PNL Bucureşti, precum şi de simpatizanţi şi susţinători.

„Sunt convins că vom depăşi 2.000.000 de semnături pentru susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis, în timp ce alţii se laudă că au strâns 200.000 de semnături. Eu vă spun că noi am strâns 200.000 de semnături numai în Bucureşti”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă la Şcoala de Vară a Tineretului Liberal, la Venus, unde a participat şi Iohannis

În aceeași zi, își va depune candidatura și Dan Barna, care este convins că va fi în competiție cu actualul președinte nu doar la Biroul Electoral Central, ci și în turul al doilea al alegerilor din luna noiembrie.

„Voi fi în turul 2 şi e un mesaj foarte bun pentru România ca în turul 2 să avem o competiţie între actualul preşedinte, candidatul PNL, şi Dan Barna, candidatul USR – PLUS, pentru că e un mesaj de însănătoşire pentru România faptul că PSD va rămâne în afara turului 2”, a spus Dan Barna.

Joi, și-a depus candidatura la BEC și premierul Viorica Dăncilă. Întrebată ce o diferenţiază faţă de ceilalţi candidaţi, Viorica Dăncilă a răspuns: „Pentru că iubesc oamenii, pentru că îmi place să stau în mijlocul oamenilor, pentru că nu este important ce se întâmplă cu mine, că mă jignesc, că vin cu violenţa verbală, că vin şi spun lucruri din ce în ce mai urâte. Pentru mine este important ce se întâmplă cu femeile din această ţară, cu copiii din această ţară, ce se întâmplă cu copiii şi bunicii noştri, pentru că empatizez şi iubesc oamenii”.

Tot joi, a fost înregistrată la BEC și candidatura prezindențiabilului Partidului Mişcarea Populară (PMP), Theodor Paleologu. El a afirmat că este o „responsabilitate enormă” faţă de sutele de mii de români pe care-i va reprezenta în această cursă electorală. „România are nevoie la Preşedinţia sa de un tânăr care a participat la evenimentele din ’89 şi de un om care s-a format în libertate”, a afirmat Paleologu, numind candidatura sa „o candidatură mărturie”.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie expiră pe 23 septembrie.

Citește și:

UPDATE. Laura Codruţa Kovesi, votată Procuror şef european. Dacian Cioloş: „O felicit, este meritul ei că a ajuns aici”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.