Klemm a lăudat România

-


Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm este de părere că România a depus eforturi considerabile pentru consolidarea instituţiilor şi a statului de drept în ultimii 15 ani.

n aceste privinţe, SUA consideră ferm că a fost o îmbunătăţire substanţială în eforturile şi disponibilitatea României de a consolida şi întări instituţiile sale democratice şi de a purta o luptă tot mai credibilă împotriva corupţiei. Nu sunt doar percepţii vagi pe care le are SUA, acestea sunt bazate pe fapte, pentru că guvernele pot fi cuantificate, la fel ca şi percepţiile pe care oamenii le au faţă de lupta anticorupţie”, a declarat Hans Klemm, potrivit News.ro

 El a mai spus că lupta împotriva corupţiei trebuie să aibă un curs ireversibil.

“Succesul României în îmbunătăţirea statului de drept, în îmbunătăţirea luptei anticorupţie, a fost cuantificat, s-a arătat a fi semnificativă şi este ceva ce SUA apreciază foarte mult. Şi sperăm foarte mult ca acest curs să fie ireversibil”, a adăugat ambasadorul SUA la Bucureşti.

În acest sens, Klemm a afirmat că indicatorii Băncii Mondiale demonstrează că România are o administraţie  eficientă pentru că a performat în lupta anticorupţie.

“În privinţa României, de exemplu, pe tema controlului corupţiei, indicele s-a îmbunătăţit cu 20% în ultimii 15-16 ani”,  a conchis Hans Klemm.

Citeşte şi: Catalunia a decis: referendum pentru independenţă

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.