Kovesi are susținători pentru funcția de procuror șef european și în Bulgaria

-


Un cetățean bulgar, Nick Nedelchev, a înființat, pe Facebook, un grup de susținere a Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef european, anunță Digi 24. Bulgaria a votat împotriva candidaturii Laurei Codruţa Kovesi la postul de procuror şef european.

 

Foto: News.ro

Grupul are deja 1600 de membri și, într-o scrisoare deschisă, își cere iertare pentru poziția guvernului de la Sofia, care nu a susținut candidatura lui Kovesi.

Bulgaria a votat împotriva candidaturii  procurorului Laura Codruţa Kovesi la postul de procuror-şef al Biroului Procurorului European (EPPO), potrivit cotidianului bulgat Sega, citat de site-ul Euractiv.

Votul secret a avut loc în cadrul unei reuniuni a Comitetului Reprezentanţilor permanenţiai Uniunii Europene (Coreper), în urma căruia Bonhert a obţinut 50 de voturi, iar Kovesi şi Ritter câte 29.

Premierul bulgar Boiko Borisov ar fi foarte nemulţumit de declaraţii pe care Kovesi le-a făcut în cursul unei vizite în Bulgaria, în martie 2017, la invitaţia Înaltei Curţi de Casaţie.

Citește și: Tragedii în lanţ cu Boeing 737 MAX 8. Ce se întâmplă cu contractul semnat de TAROM cu producătorul american?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.