Kovesi așteaptă „avizul” CSM. „Nu comentez cancanuri”

-


Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a declarat, legat de prezenţa sa în casa lui Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, că nu comentează cancanuri și că nu ar fi putut influenţa alegerile. Kovesi așteaptă răspuns de la CSM în ceea ce privește onorarea invitației adresată de comisia parlamentară de anchetă.

Procurorul şef al DNA a declarat, într-un interviu pentru Ziare.com, întrebată în legătură cu prezenţa în casa lui Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, că nu comentează cancanuri şi că nu a făcut nimic care ar fi putut influenţa rezultatul scrutinului. În ceea ce priveşte invitaţia adresată de comisia parlamentară de anchetă pe această temă, Kovesi a precizat că a solicitat un punct de vedere de la CSM şi că aşteaptă un răspuns.

Întrebată dacă a fost la Gabriel Oprea acasă în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, Kovesi a răspuns: „Este deja o întrebare retorică dacă am fost sau nu am fost. Este o temă lansată în spaţiul public de un inculpat şi între timp a devenit o temă de cancan, nu comentez cancanuri, dar vă răspund la întrebări care nu vizează cancanuri”.

Solicitată să precizeze dacă a făcut ceva pentru a influenţa rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009, Laura Codruţa Kovesi a replicat: „Nu. Nu. Şi mă întreb cum aş fi putut influenţa rezultatul alegerilor. Seamănă a scenariu de film”.

Potrivit News.ro, aceasta a spus că nu are „niciun fel de informaţie, date, probe, că s-au fraudat alegerile”.

În ceea ce priveşte faptul că nu s-a prezentat la comisia parlamentară de anchetă, Kovesi a afirmat că motivul este tocmai acela că nu deţine niciun fel de informaţii, iar obiectivele comisiei, în proporţie de 90%, dacă nu chiar integral, exced competenţele de procuror.

Şefa DNA a precizat că în 2007 a mai fost invitată la o comisie parlamentară şi a refuzat să se prezinte, sesizând CSM, iar acum a făcut acelaşi lucru.

Citește și: Se înteţeşte conflictul dintre Kovesi şi Dragnea

UPDATE: Kovesi refuză pentru a treia oară să se prezinte la audieri în Parlament

Kovesi se bucură de susținerea americanilor

Un alt procuror o părăseşte pe Kovesi


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *