Kovesi: Recuperarea prejudiciilor este o prioritate

-


Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a declara marți, la sediul Ministerului Justiție, că recuperarea prejudiciilor este o prioritate.

„Experienţa din ultimii ani îmi arată că s-a reuşit, dar să vedem ce se întâmplă cu banii indisponibilizaţi. Când vorbim de recuperarea prejudiciilor, confiscarea sumelor poate duce la acest rezultat. Am citit un studiu european care spunea că inculpaţii preferă să petreacă timp în puşcărie, dar să nu li se ia averea. Lucru care pare să se confirme. În ultimii ani, din punct de vedere al legislaţiei, s-au făcut paşi importanţi, iar elementul  care a făcut schimbarea a fost introducerea confiscării extinse.

Probabil rezultatele nu sunt spectaculoase, dar CCR a decis că legea nu poate să producă efecte retroactive. Atât ca procuror general, cât şi ca procuror şef DNA, am considerat că recuperarea prejudiciului constitutie o prioritate. Ne-am propus să înfiinţăm un compartiment format din politişti specialişti, care are ca principală atribuţie dublarea inestigaţiei penale cu una financiară. Poate verifica conturi bancare, proprietăţi, nu doar în România, ci şi în străinătate”, a spus Kovesi.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.