Kovesi a spus pas pentru a patra oară

-


Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a transmis, marţi, Comisiei de anchetă privind prezidențialele din 2009 că nu deține informații necesare clarificării cercetărilor.

 

“În legătură cu adresa dumneavoastră din data de 13 noiembrie, reiterez convingerea că obiectul de activitate al Comisiei speciale de anchetă a Camerei Deputaților și Senatului pentru verificare aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial constă în analiza și clarificarea unor situații de fapt, a unor aspecte sau fenomene sociale relevante, justificat de interesul public de a cunoaște anumite realități cu reverberații în plan social, juridic sau politic. Sens în care vă aduc la cunoștință că nu dețin informații și/sau documente necesare clarificării împrejurărilor și cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare”, potrivit textului scrisorii adresate președintelui comisiei, Oana Florea.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 au decis, luni, să o cheme din nou la audieri pe procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu, iar decizia a fost luată cu 9 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” și 2 abțineri.

Mai puteţi citi şi: Cum au scăpat unele biserici din calea „furiei arhitecturale” a dictatorului Nicolae Ceauşescu

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *