UPDATE. La un pas de liberare. Voiculescu află pe 18 iulie dacă scapă de închisoare

-


Verdictul pentru Dan Voiculescu va fi dat pe 18 iulie, au decis astăzi magistrații Tribunalului București în mai bine de o oră, cât au judecat cauza fostului mogul. Avocatul lui Voiculescu, Florian Șurghie, a spus că omul de afaceri a avut un comportament normal în detenție și a fost recompensat de 12 ori, aceasta fiind o dovadă de îndreptare.

Potrivit Agerpres, un procuror de la DNA a spus în sala de judecată că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare în penitenciar și nu îndeplinește în acest moment condițiile pentru eliberare.

Procurorul a mai arătat că există o disproporție mare între cele 56 de zile câștigate de Dan Voiculescu pentru munca depusă în penitenciar, față de cele 330 de zile acordate pentru lucrările redactate. Reprezentantul DNA a mai cerut instanței să țină cont și de referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova, care nu a fost de acord cu eliberarea omului de afaceri.

________________________________________________________________________________

Fostul om de afaceri Dan Voiculescu ar putea afla astăzi dacă va fi eliberat condiţionat.

Fostul mogul a executat patru ani din pedeapsa primită în dosarul „ICA”, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti urmând să decidă, în mod definitiv, dacă fostul senator poate ieşi din închisoare.

Fostul senator a executat 2 ani și noua luni din pedeapsă, însă are o perioadă de peste un an scăzută din pedeapsă, peste 13 luni, pentru că a muncit la „Curățenie” în cadrul penitenciarului Rahova și a scris 11 lucrări științifice. Voiculescu are de executat la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA.

Avocatul lui Dan Voiculescu a susținut că există în dosar suficiente dovezi că fostul senator a înțeles că a încălcat legea și că s-a reabilitat în perioada pe care a petrecut-o după gratii.

Judecătorii de la Judecătoria Sectorului 5 au admis pe 8 iunie cererea de eliberare condiționată a fostului senator PC Dan Voiculescu, însă decizia nu este definitivă.

Citește și: Păcatele lui Voiculescu l-au ajuns pe Constantin

Sentinţe finale în dosarul Antena Group-RCS/RDS. Voiculescu, achitat. Alexandrescu, 4 ani şi 6 luni cu executare

MOTIVAREA instanţei: De ce ar trebui eliberat mogulul Dan Voiculescu

Dan Voiculescu scapă de închisoare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.