La următorul Mondial mergem cu Maryo Primaru`

-


În timp ce lumea serioasă și bună a fotbalului mondial își arată valoarea la Putin în ogradă, crescând și popularitatea țarului, România o scaldă prin bălți.

Noroc de un meci demonstrativ că am mai văzut și noi ceva fotbal românesc. Fotbaliștii români care s-au pensionat când mașinile și pițipoancele nu țineau loc de trofee au jucat cu mai multă ambiție și dăruire ca întreaga generație a lui Alibec.

Dar pentru a ne da seama de adevărata mizerie în care zace sportul rege în România trebuia să ne uităm la un meci din Liga a IV-a, partida dintre Rapid și Singureni, dispută pentru un loc în Liga a III-a.

Că echipa cu poate cea mai frumoasă galerie din țară a ajuns să lupte pentru promovare pe toate izlazurile e… deprimant. Avem show în tribune la Liga a IV-a cum n-a mai existat de mulți ani în primul eșalon.

Dar la meciul dintre Rapid și Singureni s-a produs definiția. Primarul din Singureni, membru de vază al echipei, a intrat pe teren în a doua repriză. Cu numele de scenă pe spate: Maryo Primaru`. Și nu vă imaginați că Maryo Primaru` are vreun fizic debordant, ori o ținută sportivă. E un nene de 47 de ani cu o burtă ridicolă și o alură de băiat care a început fotbalul între blocuri și a rămas tot acolo să spargă semințe.

E dizgrațios, ridicol și jenant pentru un meci de fotbal care înseamnă atât de mult pentru unii din teren.

Maryo Primaru` se visează fotbalist și oricât de penibil e nu dă înapoi când are ocazia să-și pună ghetele de fotbal și să fugă grațios pe teren în meciurile importante. Pariez că-n mintea lui e un fotbalist talentat, un strateg genial, un manager de excepție și un sportiv rasat.

Din păcate pentru el (și fanii lui) este doar un burtos, un primar de provincie ales prin metode specifice, fără bun simț și cu o părere prea bună despre el. Așa-i când societatea le lasă tuturor leguminoaselor impresia că-s cineva.

La următoarele meciuri, când Maryo va intra glorios pe teren, ar putea la fel de bine să-și pună pe tricou Maryo Cocalaru`. E politician, să adopte un minim de sinceritate. Și să-l selecționăm și la națională. Are stofă.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.