Lady Gaga, acuzată că a plagiat cântecul „Shallow”. Ar putea pierde milioane de dolari

-


Lady Gaga este acuzată că ar fi plagiat versurile piesei „Shallow”, pentru care a fost laureată la Oscar. De asemenea, avocatul vedetei americane a negat că ar exista pe rol un proces deschis starului pop, prin intermediul căruia să i se ceară despăgubiri, scrie cotidianul La Vanguardia.

 

Vedeta pop a fost acuzată de compozitorul Steve Ronsen de plagiere a cântecului său „Almost” pentru a crea „Shallow”, inclus în coloana sonora a filmului „A star is born” şi care a câştigat: Oscarul pentru cel mai bun cântec şi Globul de Aur în acest an.

De asemenea, Ronsen şi avocaţii lui au depus o plângere împotriva câştigătoarei a noua premii Grammy în care reclamă indemnizaţii de „milioane de dolari” pentru a fi copiat o secvenţă de trei note ce apar în cântecul său din 2012, şi care are cel puţin 300 de vizualizări pe platformele de ˜streaming în care a fost postat.

Fragmentul din piesă pus la îndoială, care corespunde versului „I’m falling” din piesa cântată de Lady Gaga şi Bradley Cooper nu a părut suficient pentru a fi reţinut ca probă de plagiere, potrivit renumitului avocatului angajat de artistă, care a declarat că cele trei note apar şi în alte cântece cunoscute public, precum „Dust in the wind” de Kansas (1978), astfel încât clienta sa nu are de gând să cedeze.

La rândul său, avocatul vedetei a declarat că „Ronsen şi reprezentantul său încearcă să câştige bani uşor pe seama unui artist de succes”, ceea ce este „un lucru ruşinos”, iar în cazul în care avocatul compozitorului nu renunţă, Lady Gaga „va lupta în justiţie până la capăt”.

Lady Gaga a mai fost acuzată că a copiat de la alţi artişti cântecele sale „Judas”(2011) şi „Born this way” (2011), deşi în ambele cazuri situaţia s-a rezolvat în favoarea ei.

Citeşte şi:

Richard Gere face lobby pentru migranţii de pe vasul Open Arms. „Să fii tată nu are culoare sau graniţe”

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.