Laudatio hoție

-


Presa a prezentat cu lauri (ori o dubioasă obiectivitate) noul succes financiar al lui Cristi Borcea. În timp ce stă închis în penitenciar – pe motiv de exces de ușă de biserică – roata banilor merge în continuare.

 

„Omul de afacere” și-a pasat afacerile în familie și acum neamul Borcea prosperă fără stres, așteptând să iasă creierul de la răcoare și să se bucure de o frumoasă și însămânțabilă bătrânețe.

O minte simplă ar avea tendința să spună că nu-i nimic dubios la mijloc, ori „unde mai e vina omului” dacă din închisoare a reușit să dea un tun de 200 de euro. Ha.

Handicapul sistemului în care trăim e că oamenilor care și-au clădit imperiile pe nasoale nu li se cere decât să restituie prejudiciul inițial. Eventual se mai face o rotunjire modestă. Asta înseamnă că dacă pe o șustă de 10.000 de euro ți-ai construit un imperiu de milioane de euro o să te trezești că trebuie (în cazul în care te prinde cineva) să restitui 10.000 de euro și să stai ceva timp într-o vacanță la penitenciar. Nu sună atât de rău, dacă te gândești la ce te așteaptă la finalul sentinței.

Asta ține de nedreptatea vieții. Nici nu știi cum să repari situația. Într-un univers cât de cât corect, un personaj ca Borcea n-ar avea nici 0,1% din averea pe care o are, ce să mai vorbim de armata de urmași față de care putem doar să ne rugăm să nu moștenească modelul uman borcian.

Știu că-i greu de acceptat acest aspect, dar viața este atât de nedreaptă încât oameni precum Borcea au motive de bucurie și când sunt pedepsiți. Și așa cum spun toți specialiștii, discrepanța financiară dintre oameni se adâncește: bogații vor face și mai mulți bani, săracii și mai puțini. Nici nu mai contează cum s-a făcut primul milion.

Citește și:

Un autobuz a căzut în Dâmbovița


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.