Laura Codruța Kovesi, declarații despre acuzațiile aduse de Sebastian Ghiță

9 ianuarie 2017 - 15:25 -


Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a informat luni, că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la unele informații care au apărut în presă, făcute publice de fostul deputat Sebastian Ghiță.

Cu privire la acesta, Kovesi a spus că acuzațiile la adresa sa sunt ridicole și că nu vrea să comentează declarațiile „unui inculpat fugar”.

„ Haideți să lăsăm lucrurile ridicole gen cucuvele mov și alte culori și șefi de la CIA și să trecem la declarații serioase. În primul rând, nu comentez declarațiile unui inculpat fugar. Un inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt în instrumentare la DNA, o parte dintre ele sunt deja trimise în judecată. Un inculpat fugar față de care am făcut încă din cursul anului trecut, sper să vă reamintiți, încă din aprilie când de la tribuna Parlamentului a acuzat DNA și a făcut atacuri la adresa sistemului judiciar prin afirmații denigratoare și tendențioase. Ca atare, nu comentez declarațiile unui inculpat fugar și nu doresc să intru într-un dialog cu acesta”, a spus Laura Codruța Kovesi, după discuțiile de la Ministerul Justiţiei cu ministrul Florin Iordache.

Aceasta a adăugat: „V-aș ruga să observați că aceste atacuri sunt făcute de inculpați, care sunt cercetați în dosarele DNA, de inculpați care sunt trimiși în judecată sau chiar condamnați, sau de persoane care îi susțin. Aceste atacuri sunt făcute datorită faptului că DNA și-a permis să deranjeze inculpații. Am observat, în ultima perioadă, că deși am făcut demersuri instituționale, aceste atacuri au continuat”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Şefii DNA şi DIICOT, Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Horodniceanu, au venit luni la Ministerul Justiţiei pentru o întrevedere cu ministrul Florin Iordache.

Fostul deputat Sebastian Ghiță care este dat dispărut de câteva săptămâni, a făcut mai multe dezvăluiri la postul România TV despre Kovesi, printre care, o înregistrare audio făcută publică care conține un dialog ce ar fi purtat de Băsescu cu o persoană despre dosarul lui Dan Voiculescu, precizând şi alte nume, printre care cel al  judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi al procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au transmis sesizarea I.P.J. Prahova – Serviciul de Investigații Criminale către Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea emiterii mandatului european de arestare și a cererii de urmărire internațională pentru Sebastian Ghiță, potrivit unui comunicat al DNA.

Pe numele fostului deputat Sebastian s-a emis un mandat de arestare preventivă  în lipsă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie, pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune.

El a fost citat la data de 21 decembrie, să se prezinte la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair în care este acuzat de spălare de bani, însă nu a venit, s-au prezentat doar avocații săi.

Fostul parlamentar, Sebastian Ghiţă a fost dat și în consemn la frontieră.

Citește și:

Cursurile din 17 județe și din Capitală vor fi suspendate și marți


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *