Laura Codruţa Kovesi, printre laureatele Universităţii Harvard în justiţie

-


Fostul procuror şef al DNA, Laura Codruța Kovesi a fost aleasă de Facultatea de Drept a Universității Harvard printre femeile cu contribuții semnificative în domeniile drept și justiție, fiind votată de studenţii şi profesorii prestigioasei instituţii de învăţământ superior american, scrie G4Media.

”Laureatele reprezintă voci puternice în domeniile lor de activitate, fie că sunt magistrați, profesoare sau activiste”, potrivit anunţului oficial, de pe pagina instituţiei.

Printre laureate se numără Sarah Leah Whitson (director în Human Rights Watch), Stacey Abrams (politician din SUA), Gloria Allred (avocată specializată în drepturile femeilor), Monica Bell (profesor de drept) şi  Sudha Bharadwaj (activistă pentru drepturile omului în India).

Fotografiile celor 21 de laureate vor fi expuse curând în sediul Universităţii Harvard (vezi aici toate laureatele).

De asemenea, PE ar putea să dea votul pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european în sesiunea din 26-28 martie, a declarat, pentru News.ro, eurodeputatul Cristian Preda.

„Mâine, conferinţa preşedinţilor, respectiv liderii grupurilor politice, vor valida echipa de negociere a Parlamentului European (PE), adică cei doi preşedinţi ai comisiilor LIBE şi CONT. Aceşti doi negociatori vor întâlni viitoarea preşedinţie, cea finlandeză. Cum e un singur nume şi cum e de aşteptat ca Guvernul finlandez să spună OK, pentru că este un susţinător al luptei anticorupţie, probabil că într-o singură şedinţă se va rezolva. Prin urmare, în viitoarea sesiune a Parlamentului European, din 26-28 martie, se va da şi votul”, a subliniat Cristian Preda.

 

Citeşte şi:

Cum îşi bate joc de memoria femeilor celebre ale României Mari un şef de judeţ psd-ist cu veleităţi leninist-marxiste

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.